Iepurii de Angora, cei mai pufoși „urecheați” din lume

Fie că îți vine să crezi sau nu, sub toată această blană se află un iepure. Semănând niște pămătufuri uriașe, iepurii de Angora sunt posesorii celui mai lung păr cu care s-au putut lăuda vreodată „urecheații”.

Blana iepurelui de Angora are aproximativ 25 de centimetri lungime.

Betty Chu împreună cu Ada, o iepuroaică al cărei păr măsoară peste 25 de centimetri lungime. Foto: Pinterest

Crescuți și coafați de Betty Chu, profesor emerit la Universitatea din San Jose, California, acești iepuri de Angora sunt plimbați și expuși în cadrul unor spectacole tematice.

Sub blana imensă se ascunde un iepure. Foto: Pinterest

Iepurii de Angora erau cândva celebri și căutați pentru blana lor lungă. Chu folosește foarfeca pentru a-și tunde iepurii, având grijă să nu-i rănească.

O uriașă „minge” de păr. Foto: Pinterest

Deși blana este foarte voluminoasă, iepurele în sine are numai 3 kilograme.

În această fotografie se pot vedea mai ușor dinții iepurelui. Foto: Pinterest

Pregătirea iepurilor de Angora pentru spectacol este o sarcină laborioasă și delicată. Betty folosește o perie și un uscător special, care dă volum părului.

Blana iepurelui de Angora este cunoscută pentru finețea sa și pentru faptul că este ușoară. Poate crește cu până la 2.5 centimetri pe lună. Foto: Pinterest

Părul crește cu 2.5 centimetri pe lună, iar blana tunsă este folosită pentru fulare, căciuli și mănuși.

După ce blana este tunsă, se poate vedea, în sfârșit, și iepurele… Foto: Pinterest

Creșterea acestor iepuri este pasiunea lui Chu. Ea nu face bani din asta și s-a implicat pur și simplu pentru bucuria pe care i-o oferă aceste animale.

Iepurii de Angora sunt „adorabili, pot fi dresați să-și facă nevoile în locurile special amenajate (precum pisicile) și se țin după stăpânii lor precum câinii”, a spus Chu, potrivit The Huffington Post.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu