7 hoți care au ajuns la pușcărie pentru o mare doză de prostie

Scriitorul britanic G. K. Chesterton a scris cândva următoarele: „Hoțul este artistul creator; polițistul este criticul.” Toți hoții sunt hoți, dar nu toți ajung la nivelul unui artist.

Stau mărturie nenumăratele situații prostești care au dus la prinderea și pedepsirea unor infractori. Unele cazuri sunt atât de pline de ridicol, încât par inventate.

Iată șapte exemple de hoți care au fost prinși din cauza ghinionului și a prostiei lor fără margini.

1. Hoți jefuiți de două ori

hoți

Când e să te lovească ghinionul, nu prea ai scăpare. Acest fapt i s-a demonstrat cu vârf și îndesat unui hoț din Brazilia.

Pe nume Mauricio Fierro, bărbatul și-a parcat mașina în fața farmaciei pe care voia s-o jefuiască. A lăsat motorul pornit, pentru a putea fugi cât mai repede cu banii.

În timp ce se afla în farmacie, un alt hoț a fugit la mașină și i-a furat-o. Ieșind din farmacie cu geanta plină, Fierro a descoperit cu stupoare că nu mai are mașină.

Și, cum un necaz nu vine niciodată singur, în timp ce-și căuta mașina, geanta cu bani i-a fost smulsă din mână de un alt hoț. Furios, Fierro s-a dus direct la poliție, pentru a raporta jaful.

Ghinionul a lovit și a treia oară: în aceeași secție de poliție se afla și farmacistul, care dădea declarații. Hoțul a fost arestat pe loc.

Culmea, într-un interviu acordat presei locale, Fierro s-a plâns de faptul că orașul este nesigur și că nu s-a putut bucura de mașina care-l costase „mult sânge, multă sudoare și multe lacrimi”.

Întrebat de reporteri dacă mașina fusese cumpărată, Fierro a recunoscut că, de fapt, o furase cu o zi înainte.

2. Cel mai incompetent angajat

hoți

În 2014, un american angajat la un magazin de electronice din Florida, s-a decis să nu mai aștepte mărirea de salariu, ci să se servească din încasările firmei. Echipat cu o cagulă, Andre T. Puskas a intrat în magazin la ora 9:30 dimineața.

Puskas era înarmat cu un spray paralizant și un pistol cu electroșocuri. Le-a ordonat angajaților să se culce la pământ și a început să ia bani din casele de marcat.

În timpul jafului, o colegă de-a lui a încercat să se miște, dar Puskas i-a aplicat o doză de spray paralizant. Femeia a luat-o la fugă, iar bărbatul a încercat s-o curenteze, pentru a o opri.

Din ce avea să afle imediat, mânuirea unei arme cu electroșocuri nu e atât de ușoară cât pare. Puskas și-a electrocutat propria mână, iar de durere a luat-o la fugă.

A aruncat masca într-un tomberon, crezând că a scăpat. Culmea îndrăznelii: bărbatul s-a întors la magazin la ora 16:00, pentru a intra în tură.

Colegii și-au dat seama că Puskas era misteriosul jefuitor și au chemat poliția. După ce a fost prins, bărbatul a recunoscut totul.

3. Hoți care s-au refugiat în sediul poliției

hoți

Incidentul s-a petrecut în orașul Shenzen, din China. Infractorul, un bărbat pe nume Chang, ajunsese recent în oraș și nu era familiarizat cu cartierul.

Asta nu l-a împiedicat să fure telefonul unei femei care trecea prin zonă. După ce i-a smuls telefonul din mână, bărbatul a luat-o la fugă.

Victima furtului nu s-a dat bătută și a început să-l urmărească pe Chang. Pentru a-și pierde urma, hoțul a intrat într-o clădire.

A început să strige după ajutor, dar în curând și-a dat seama că a făcut o gafă. Din păcate pentru el, clădirea respectivă era chiar secția de poliție. Polițiștii l-au arestat imediat.

4. Prostia la cote maxime: Hoți de mașini care au chemat poliția în ajutor

hoți

În 2009, un tânăr de 19 ani din Tacoma, SUA, a furat o camionetă Chevrolet din parcarea unei firme de transport. Furtul a fost observat și raportat la poliție de un angajat al firmei de transport, City Transfer.

Mai târziu, un alt angajat al companiei a văzut camioneta furată pe autostradă și a sunat, la rândul său, la poliție. Câteva minute mai târziu, polițiștii au primit un telefon bizar de la un bărbat.

Acesta se plângea că vehiculul pe care-l conducea a rămas fără benzină și este oprit pe autostradă. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii s-au întâlnit cu un bărbat care purta o jachetă cu însemnele City Transfer și care susținea că este angajatul companiei.

Cu toate acestea, martorii furtului l-au identificat imediat ca fiind cel care a furat camioneta. Polițiștii l-au arestat pe hoț, iar mai târziu au descoperit și motivul pentru care camioneta se oprise: hoțul o alimentase cu benzină, deși ea funcționa pe motorină.

5. Hoți păcăliți de victime

hoți

Într-o noapte din august 2013, doi bărbați pe nume Mario Garcia (39 de ani) și Domingo Garcia-Hernandez (28 de ani) au intrat într-un restaurant și au cerut ceva de mâncare. Proprietarul le-a spus că nu-i poate servi, pentru că este prea ocupat.

Auzind asta, Garcia Hernandez i-a spus proprietarului că are o armă la el și că-l va ucide. Îngrijorat de soarta clienților, proprietarul le-a spus celor doi să se întoarcă peste o oră.

Bărbații s-au conformat. După ce au plecat, proprietarul a chemat poliția. Surprinzător, cei doi hoți s-au întors după o oră, conform „înțelegerii”, înarmați cu o bâtă de baseball.

Poliția i-a arestat pe loc, sub acuzația de tentativă de jaf. Ulterior, polițiștii au descoperit „arma” pe care o avusese Garcia Hernandez la el: un pistol cu apă.

Pistolul era înfășurat într-un tricou roșu și fusese ascuns în curtea casei suspectului.

6. Hoții furioși comit greșeli fatale

Multe lucruri pot merge prost în timpul unui jaf armat. Totuși, modul în care se deschide o ușă pare a fi cea mai mică problemă.

Pentru britanicul James Allan, însă, aceasta a fost cea mai mare problemă. În 2012, purtând o cagulă, bărbatul a jefuit un magazin.

Totul mergea bine până când Allen a ajuns în dreptul ușii de ieșire. Neștiind cum funcționează mecanismul de deschidere, Allen s-a chinuit minute în șir să iasă.

După multe încercări, de nervi, tânărul și-a dat jos cagula, iar camerele de supraveghere i-au surprins fața. Furios și frustrat, Allen a lovit un raft și un panou de lângă ușă, după care a căzut la pământ, epuizat.

Apoi, i-a cerut managerului magazinului să-l lase să iasă. Managerul i-a deschis ușa, iar Allen a fugit. A fost prins de poliție trei ore mai târziu, cu cagula în buzunar.

7. S-a încuiat în mașina pe care încerca s-o fure

hoți

Incidentul, demn de o comedie spumoasă, s-a petrecut în capitala Africii de Sud, Pretoria, chiar lângă Curtea Supremă. Un bărbat și-a parcat mașina în zonă, iar la câteva secunde după asta un hoț a spart încuietoarea mașinii și a intrat înăuntru.

Ghinionul a făcut că sistemul de autoînchidere al mașinii s-a activat, iar hoțul a fost prins înăuntru. Bărbatul s-a panicat, a cerut ajutorul trecătorilor, dar degeaba. Hoțul a stat în mașină mai bine de o oră și jumătate, până la întoarcerea proprietarului.

Prostia și ghinionul sunt frații coincidențelor, se pare. Greu de crezut? Convinge-te cu acest articol: VIDEO – 10 întâmplări incredibile care demonstrează că destinul nu uită și nu iartă.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu