6 hoteluri de gheață minunate pe care ți-ar plăcea să le vizitezi

În loc să facă orice pentru a evita frigul, unii antreprenori au decis să-l accepte și să-l pună la treabă în folosul turiștilor: acestea sunt hotelurile de gheață, structuri care, de cele mai multe ori, sunt reconstruite (și reproiectate) în fiecare iarnă, în unele dintre cele mai reci regiuni de pe Pământ.

Realizate din milioane de kilograme de zăpadă, cu blocuri de gheață aranjate în tipare complexe, aceste hoteluri te vor ajuta să înțelegi că există o atracție cu totul deosebită ce poate fi numită „căldura iernii”.

1

Hoteluri de gheață din Suedia

hoteluri de gheață
Foto: Pinterest

Iată prima destinație de pe lista noastră cu hoteluri de gheață. Hotelul de gheață al lui Yngve Bergqvist se află în Jukkasjarvi, un sat situat la aproximativ 200 de kilometri mai la nord de Cercul Polar, în regiunea suedeză Laponia.

Icehotel este, poate, cel mai vechi (a găzduit primii turiști în 1992) și cel mai cunoscut (a apărut în multe filme documentare) hotel construit din blocuri de gheață.

De asemenea, ar putea fi singurul hotel de gheață care și-a propus să aibă zero emisii de CO2. Hotelul a dat naștere unei francize de baruri orientate spre consumul de vodcă, situate în orașe care se află cu mult sub Cercul Polar, cum ar fi Tokyo, Copenhaga și Londra.

Și este cu siguranță singurul hotel care are o cameră uimitoare din punct de vedere vizual, cameră inspirată de filmul SF „Tron: Moștenirea.”

Însă Icehotel din Suedia nu este singurul hotel de acest fel din lume. Mai există și alte hoteluri de gheață, care primesc oaspeții care doresc să-și petreacă noaptea într-o fortăreață înghețată.

Chiar dacă a fost inspirat de Icehotel din Suedia, fiecare dintre aceste hoteluri de gheață este unic în felul său.

2

Hotel de Glace, Quebec, Canada

Situat în apropierea Quebec City, o locație mult mai accesibilă decât Laponia, Hotel de Glace este singurul hotel de gheață din America de Nord (în Chena Hot Springs Resort, din Fairbanks, Alaska, a mai fost construit un astfel de hotel, dar a fost transformat recent într-un muzeu de gheață).

hoteluri de gheață
Peste un milion de oameni au vizitat Hotel de Glace din Quebec de când s-a deschis, în 2001. Foto: Pinterest

Oferind „o experiență de neuitat, între natură și mediul urban”, hotelul de 9.750 de metri pătrați se laudă cu camere pentru oaspeți și cu apartamente cu o temperatură ambientală cuprinsă între -3 și -5 grade Celsius. Frig rău!

Cei care nu sunt încântați de ideea de a-și petrece noaptea într-o cameră înghețată, înfofoliți într-un sac de dormit, pot să facă tururi ale hotelului și au acces la North Face Grand Ice Slide, la capela de gheață și, bineînțeles, la bar.

Aceste hoteluri de gheață îți vor asigura o vacanță neconvențională.

3

Snow Hotel, Lainio, Finlanda

hoteluri de gheață
În Snow Hotel se află opere de artă din zăpadă și gheață, spre încântarea oaspeților. Foto: Pinterest

Parte a Snow Village (Satul de Zăpadă), situat la peste 160 de kilometri dincolo de Cercul Polar, Snow Hotel atrage vizitatori din lumea întreagă. Snow Village este construit din peste 1.5 milioane kilograme de zăpadă și 300.000 de kilograme de gheață.

Printre atracții se află 15 camere duble cu iglu, opt apartamente de gheață, un bar de gheață și un restaurant tradițional din lemn, care servește mâncăruri locale și are o temperatură aflată peste limita de îngheț. Fiind vorba de Finlanda, aici se află și o saună.

hoteluri de gheață
Mâna înghețată a unui White Walker se întinde deasupra patului într-o cameră inspirată de Urzeala Tronurilor. Foto: Pinterest

În Snow Hotel au fost amenajate camere tematice inspirate de Urzeala Tronurilor, așa că fanii înrăiți pot încerca să doarmă sub gheara înghețată a unui White Walker.

4

Hoteluri de gheață din Norvegia

hoteluri de gheață
Kirkenes Snowhotel oferă și posibilitatea de a prinde pește și crabi. Foto: Pinterest

Un oaspete nou în lumea înghețată a hotelurilor de gheață este Kirkenes Snowhotel din nord-estul Norvegiei, lângă granița cu Rusia.

Construit de cei care au ridicat și Snow Village din Finlanda, Kirkenes Snowhotel oferă toate facilitățile obișnuite pentru o astfel de locație: camere spațioase cu paturi calde, un bar de gheață aprovizionat din plin cu vodcă, oportunitatea de a conduce sănii trase de câini și un restaurant aflat în apropiere, unde oaspeții se pot încălzi după o zi lungă și grea de înfruntat frigul.

În plus, Kirkenes Snowhotel este situat în Parcul Renilor Gabba, iar orașul Kirkenes însuși prezintă interes pentru cei pasionați de Al Doilea Război Mondial.

5

Hotelul de Gheață de la Lacul Bâlea

După ce au poposit în acest hotel de gheață, mulți oaspeți aleg să viziteze și celebrul castel Bran. Foto: Pinterest

Unul dintre puținele hoteluri de gheață din lume se află chiar în România. Situat la înălțime, în Munții Făgăraș, și accesibil numai cu telescaunul, Hotelul de Gheață de la Lacul Bâlea are 14 camere și oferă adăpost la temperaturi scăzute, în cea mai rustică atmosferă.

Oaspeții pot dormi în paturi de gheață acoperite cu blănuri de ren, pot mânca feluri de mâncare sofisticate pe platouri de gheață, se pot încălzi la un pahar la barul de gheață, pot lua parte la numeroase activități de iarnă (plimbări cu snowmobilul, patinaj, sculptat în gheață) și pot admira icoanele cioplite în gheață.

Spre deosebire de multe alte hoteluri de gheață, acesta este deschis tot anul.

6

Hotelul Iglu din Sorrisniva, Norvegia

Hotelul Iglu a fost primul de felul său din Norvegia. Foto: Pinterest

Deținând titlul de cel mai nordic hotel de gheață din lume, Hotelul Iglu se află în apropierea orașului Alta, în Norvegia. Este imens (aproape 6.700 de metri pătrați) și are 30 de camere și apartamente pentru oaspeți.

Facilitățile includ o capelă de gheață, un bar de gheață și un centru de servicii cu temperaturi mai mari, unde se află băi, o saună și jacuzzi în care să te relaxezi.

Oaspeții pot merge cu sania trasă de câini pe râul înghețat Alta, își pot încânta privirea cu maiestuoasa auroră boreală, se pot aventura într-un safari cu snowmobilul însoțiți de ghizi sau se pot bucura de o masă cu carne de ren friptă, cu legume și supă de mure caldă la restaurantul Laksestua, aflat în apropiere.

Hotelul Iglu recomandă ca oaspeții care vor să rămână peste noapte să ia cu ei lenjerie de lână.


Acum, după ce ai descoperit aceste splendide hoteluri de gheață, vezi și câteva dintre cele mai ciudate locuri de cazare din lume, iar apoi citește despre 5 locuri mitice care au fascinat omenirea și pe care le poți vizita în realitate.


Distribuie:

Citește în continuare

>