Adio, Burj Al-Arab! Vietnamezii construiesc un hotel placat cu aur

Turiștii care caută cele mai luxoase locuri de cazare din lume vor putea să adauge în curând o nouă atracție pe lista de destinații: un hotel de șase stele din Hanoi, placat pe interior și pe exterior cu aur de 24 de carate.

Lucrările de construire au început cu peste un deceniu în urmă, în 2009, iar dezvoltatorii estimează că hotelul va fi inaugurat până la sfârșitul anului 2020.

Hotelul
Foto: Dolce Hanoi Golden Lake

Exteriorul este aproape finalizat, rămânând de adăugat doar detaliile finale, iar clădirea atrage deja atenția datorită aspectului său neobișnuit.

Hotelul este complet acoperit cu plăci ceramice importate din Japonia, placate cu aur de 24 de carate, iar dezvoltatorii promit un decor și mai opulent la interior.

Hanoi Golden Lake nu este primul hotel ultraexclusivist din lume, dar, potrivit Hoa Binh Group, compania care dezvoltă proiectului, este primul din lume care are atât exteriorul, cât și interiorul acoperite cu aur.

De asemenea, camerele vor avea mobilier, obiecte sanitare și decorațiuni poleite cu aur.

„Deoarece este «vârful de lance» al economiei locale, turismul trebuie să ofere un produs unic, care să atragă vizitatorii. Hanoi Golden Lake va deveni un loc de neratat”, a declarat directorul general al grupului Hoa Binh pentru Vietnam Insider.

Prețul unei camere, un „chilipir” pentru un hotel de lux

Hotel Hanoi
Toate obiectele sanitare vor fi placate cu aur. Foto: Dolce Hanoi Golden Lake

Hotelul Burj Al-Arab din Dubai este renumit pentru ascensorul și recepția placate cu aur de 22 de carate, Emirates Palace din Emiratele Arabe Unite are plafonul și pereții acoperiți cu vopsea cu aur, hotelul Trump International din Las Vegas are ferestre poleite cu aur, care strălucesc în lumina soarelui.

Hanoi Golden Lake își dorește să le depășească pe toate. Deși este în construcție din 2009, clădirea a început să atragă atenția trecătorilor abia recent, de când exteriorul a fost placat cu aur.

Hotelul va avea 25 de etaje. Prețul unei nopți de cazare va porni de la 225 de euro pe noapte, un „chilipir” în comparație cu tarifele practicate de Burj Al-Arab, unde o cameră pornește de la aproximativ 1.100 de euro.

La etajul 25 vor exista câteva apartamente care se vor vinde la prețul de 5.800 de euro metrul pătrat. Cu toate acestea, proprietarii nu vor putea locui în ele permanent, ci vor trebui să le închirieze prin intermediul unei agenții imobiliare.


În continuare, descoperă 7 cele mai ciudate locuri de cazare din lume. Apoi, îți prezentăm 6 hoteluri de gheață minunate, pe care ți-ar plăcea să le vizitezi.


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu