După doi ani petrecuți într-un bazin abandonat, „cel mai singur delfin din lume” a murit

Honey, o femelă delfin supranumită de activiștii pentru drepturile animalelor „cel mai singur delfin din lume”, a murit luna trecută, după aproape doi ani petrecuți într-un mic bazin dintr-un parc acvatic abandonat din Japonia.

Povestea tragică a lui Honey a fost prezentată prima dată în octombrie 2018, când imaginile care înfățișau un singur delfin plutind în bazinul abandonat, realizate de activiștii japonezi, au devenit virale pe internet.

Delfinul Honey, singur în bazin, filmat cu drona. Foto: PEACE

S-a dovedit că videoclipul fusese filmat cu o dronă în acvariul Parcului Acvatic Inubosaki din Choshi, prefectura Chiba, la câteva luni după ce fusese închis.

Delfinul Honey și câțiva pinguini fuseseră abandonați acolo și erau hrăniți o dată la câteva zile de un angajat. Delfinul suferea de arsuri ale pielii cauzate de arșița soarelui, precum și de stres și singurătate.

Povestea sa a făcut înconjurul lumii la acea vreme, dar asta nu i-a schimbat soarta cu nimic. După aproape doi ani petrecuți în singurătate în acel bazin, delfinul a murit.

„În sălbăticie, delfinii înoată pe distanțe mari alături de familiile lor, jucându-se și explorând noul teritoriu împreună. Pentru Honey, însă, viața înseamnă să plutească fără vlagă toată ziua. Este ținută singură și se angajează în acțiuni repetitive, compulsive, cunoscute sub numele de comportament stereotip, un semn al suferinței severe cauzate de captivitate”, scriau reprezentanții PETA în 2018.

Honey a suferit arsuri din cauza expunerii prelungite la soare. Foto: PEACE

Moartea tragică a lui Honey a fost semnalată la începutul lunii aprilie de Dolphin Project, organizația care i-a făcut publică povestea în 2018.

Reprezentanții ONG-ului au fost cei care au publicat videoclipul cu delfinul singur care plutea în acvariul abandonat și, de asemenea, cei care au încercat cel mai mult să îl salveze.

În noiembrie 2018, Dolphin Project a aflat că parcul Inubosaki avea datorii și căuta cu disperare un cumpărător. În 2019, au aflat că acvariul fusese vândut cu tot cu Honey și cu celelalte animale.

Conform unei postări recente de pe pagina oficială a Project Dolphin, organizația a încercat cu disperare să-l achiziționeze pe delfinul Honey, ca să-l poată salva.

În februarie 2020, i-a contactat din nou activiștii japonezi pentru drepturile animalelor, pentru a intermedia o înțelegere, dar discuțiile s-au încheiat în martie, când au aflat că delfinul avea probleme grave de sănătate și era clar că nu mai avea mult de trăit.

Honey a murit în bazinul său pe 29 martie 2020.


Citește și:


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>