Un restaurant din Vietnam vinde hamburgeri în formă de coronavirus

Proprietarul unui restaurant din capitala Vietnamului, Hanoi, încearcă să ridice moralul oamenilor în timpul pandemiei de COVID-19 apelând la umor: a creat „coronaburger”, un hamburger care imită forma temutului coronavirus.

Făcând haz de necaz, Hoang Tung și echipa lui își petrec cea mai mare parte din timp confecționând zeci de chifle, pe care „sculptează” niște excrescențe care seamănă cu „coroana” care poate fi observată pe imaginile microscopice ale virusului.

Coronaburger
Coronaburgerul a ajuns celebru în întreaga lume. Foto: Reuters

„Eu și colegii mei avem o glumă: dacă ți-e teamă de un anumit lucru, îl poți învinge mâncându-l. Prin ceea ce facem, vrem să aducem puțină veselie în viețile oamenilor pe timpul pandemiei”, a declarat Tung.

Restaurantul vinde aproximativ 50 de hamburgeri pe zi, în contextul în care foarte multe restaurante și magazine din Vietnam au fost forțate să-și închidă porțile din cauza virusului.

La jumătatea lunii februarie, autoritățile din Vietnam au comunicat că toți cei 16 oameni care s-au îmbolnăvit de COVID-19 se vindecaseră. Însă situația s-a schimbat după ce țara și-a redeschis porțile pentru turiști, ceea ce a determinat o creștere a numărului de cazuri.

Conform ministrului Sănătății din Vietnam, în țară sunt înregistrate în prezent 148 de cazuri, dar niciun deces până acum.

Coronaburger 03
Foto: thestar.com

Autoritățile din Hanoi și Ho Chi Minh au ordonat închiderea tuturor afacerilor neesențiale, însă câteva restaurante, precum cel al lui Tung, sunt încă deschise.

Umorul face bine

Dang Dinh Qui, un bărbat de 66 de ani care a cumpărat împreună cu nepotul său un hamburger de la restaurantul lui Tung, spune că acest lucru îi ajută să-și ridice moralul.

„Acest virus este foarte periculos. Dar, dacă mâncăm un hamburger care îi seamănă, în mințile noastre suntem deja victorioși”, a declarat Qui pentru Reuters.

Hoang Tung nu este singurul proprietar de afacere care face haz de situația actuală. În Franța, patiserul și ciocolatierul Jean-François Pré confecționează ouă de ciocolată în formă de coronavirus.

Hartie igienica
Prăjiturile în formă de hârtie igienică. Foto: AFP

În Germania, proprietarul patiseriei Schuerener Backparadies a introdus două noi produse cu tematică similară: biscuiți în forma unei fețe acoperite de mască și prăjituri sub formă de hârtie igienică.

De altfel, proprietarul patiseriei, Tim Kortuem, a declarat că aceste prăjituri îl ajută să-și mențină afacerea.

„Clienții sunt înnebuniți după ele. Multora le plac pentru că îi ajută să se înveselească”, a declarat Korutem.


Ți-a plăcut acest articol? Citește despre cazul femeii care s-a dus la spital în costum de girafă ca să se protejeze de coronavirus. Apoi, vezi cum arată orașele-emblemă ale unei lumi pustiite de coronavirus.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu