fbpx

Ce spune despre tine grupa sanguină pe care o ai

Știința și tradiția japoneză sugerează că grupa sanguină pot indica multe despre personalitatea și sănătatea ta. Ai spune că sângele e pur și simplu sânge, nu? Ei bine, răspunsul este și „da”, și „nu”.

Sângele uman este alcătuit din aceleași elemente de bază, însă există unele distincții care dau naștere celor patru grupe sanguine. Ceea ce diferențiază cele patru grupe sunt antigenii (sistemele de apărare imunitară) de la suprafața celulelor sanguine.

În 1930, profesorul japonez Tokeji Furukawa a publicat o lucrare în care susținea că grupele sanguine reflectă personalitățile celor care le posedă. De atunci, caracterizarea bazată pe grupa sanguină („ketsueki-gata”) a devenit adânc înrădăcinată în cultura japoneză.

Televiziunile și ziarele japoneze oferă horoscoape pe baza grupei sanguine, iar cărțile care detaliază legătura dintre grupa sanguină și personalitate sunt bestseller-uri. În Japonia există chiar și pețitori specializați în depistarea viitoarelor soții pe baza grupelor sanguine.

Însă, la fel ca în cazul astrologiei, știința modernă încă nu a demonstrat existența vreunei corelații clare între grupa sanguină și personalitate. Dar, chiar și așa, există multe cercetări care detaliază modul în care grupa sanguină determină anumite tipare de sănătate.

Iată câteva dintre acestea.

Dacă ai grupa sanguină A

Grupa sanguina 01

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Grupa sanguină A are doar antigeni A la suprafața celulelor roșii și anticorpi B în plasmă. Dacă ai această grupă, poți dona celule roșii grupelor A și AB.

Alcătuirea antigenilor de la suprafața celulelor roșii poate determina ce cantitate dintr-un anumit hormon este eliberată. Dacă ai grupa sanguină A, este mai probabil să ai niveluri mai mari ale unui hormon de stres, numit cortizol.

Există un număr de riscuri asociate cu grupa A, precum probabilitatea cu 20% mai mare de a dezvolta cancer la stomac, în comparație cu persoanele care au grupele 0 sau B. Cei cu grupa A au și un risc cu 5% mai mare de a dezvolta boli cardiace, în comparație cu cei care au grupa 0.

Pe lângă asta, dacă ai grupa sanguină A, ești expus la un risc mai mare de a face mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cancerul pancreatic și leucemia. Potrivit BBC, cei cu acest tip de sânge sunt mai expuși infecțiilor cu variolă și malarie.

În mod ironic, s-a descoperit că cei cu grupa sanguină A sunt mai puțin „atrăgători” pentru țânțari – așa că, dacă ai acest tip de sânge, ai motive de bucurie!

Potrivit ketsueki-gata, dacă ai grupa de sânge A, ai niște trăsături grozave de personalitate. Ești o persoană cinstită, creativă, sensibilă, rezervată, răbdătoare și responsabilă. De asemenea, ești o persoană încăpățânată și puțin cam tensionată.

Dacă ai grupa sanguină B

Grupa sanguina 02

Dacă ai grupa sanguină B, ai doar antigeni B la suprafața celulelor roșii și anticorpi A în plasmă. Poți dona celule roșii celor cu grupele B și AB. Comparativ cu cei care au grupa 0, cei cu grupa sanguină B au un risc cu 11% mai crescut de a dezvolta boli cardiace.

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard a relevat că femeile cu grupa sanguină AB sau B au un risc mai crescut de a dezvolta cancer ovarian. Însă avem și vești bune pentru cei cu grupa B. Cei cu grupa sanguină B au în corp de 50.000 de ori multe bacterii benefice decât cei grupa A sau 0.

Din punctul de vedere al ketsueki-gata, persoanele cu grupa sanguină B sunt pasionale, au o natură activă și creativă și tărie de caracter. Pe de altă parte, aceste persoane sunt uneori egoiste, iresponsabile, neiertătoare și haotice.

Dacă ai grupa sanguină AB

Grupa sanguina 03

Cei cu grupa sanguină AB au atât antigeni A, cât și antigeni B la suprafața celulelor roșii, însă nu au anticorpi A sau B în plasmă. Dacă ai grupa AB pozitiv, ești donator universal de plasmă.

S-a descoperit că cei cu grupa sanguină AB au un risc mai mare cu 23% de a dezvolta boli cardiace decât cei cu grupa 0. Grupa AB poate dubla probabilitatea ca o femeie însărcinată să sufere de tensiunii arterială.

Un studiu interesant a relevat că cei cu grupa AB au șanse cu 82% mai mari decât cei cu alte grupe să dezvolte dificultăți cognitive. Zonele vizate sunt memoria, limbajul și atenția.

Cercetătorii cred că de vină este proteina cunoscută ca „factorul VIII de coagulare”.

„Deoarece nivelurile de factor VIII sunt strâns legate de grupa sanguină, ar putea exista o legătură între aceasta din urmă și dificultățile cognitive”, a afirmat autoarea studiului, Mary Cushman.

Ketsueki-gata spune că, dacă ai grupa AB, ești o persoană relaxată, stăpânită, rațională și adaptabilă, cu un puternic simț critic. Cei cu grupa AB sunt și indeciși, uituci și cam iresponsabili.

Dacă ai grupa sanguină 0

Grupa sanguina 04

Dacă ai grupa 0, nu ai nici antigeni A, nici antigeni B la suprafața celulelor roșii, însă ai atât anticorpi A, cât și anticorpi B în plasmă. 0 pozitiv este cea mai comună grupă sanguină. 0 negativ este grupa donatorilor universali, ceea ce înseamnă că persoanele cu această grupă pot dona celule roșii oricui.

Pentru cei cu grupa sanguină 0, aspectele pozitive sunt amestecate cu cele negative. Dacă ai grupa 0, ești mai expus la ulcer – și, crezi sau nu, mai expus la ruperea tendonului lui Ahile.

De asemenea, ai un risc mai mare de a face holeră. Vestea bună este că cei cu grupa 0 au un risc mai scăzut de a face cancer pancreatic și de a muri de pe urma malariei.

Acestea fiind spuse, dacă ai grupa 0, este de două ori mai probabil că vei atrage țânțarii decât cei cu grupa A. Dacă ai grupa 0, ketsueki-gata sugerează că ești o persoană încrezătoare, determinată, cu o voință puternică și intuiție.

Din păcate, poți fi și o persoană egoistă, rece, imprevizibilă. Dar, la urma urmei, cine nu este așa uneori?


În continuare, urmărește un film despre zodiacul chinezesc explicat, apoi parcurge cel mai precis test de personalitate compus din 4 întrebări.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

  • alfred schachter spune:

    pereche frumoasa si inteligenta!

  • >