George Spencer Millet, adolescentul care a murit ferindu-se de pupături

Probabil că George Spencer Millet se răsucește în mormânt pentru că familia sa a ales să includă această informație pe piatra lui funerară: „A murit înjunghiat după ce a căzut pe un cuțit în timp ce se ferea de șase tinere care încercau să îl sărute de ziua lui, în biroul din clădirea Metropolitan Life”.

Când a murit, în 1909, George Spencer Millet avea 15 ani și lucra în New York ca ajutor de funcționar. Deși era angajat acolo de numai două luni, bunele maniere și farmecul personal l-au transformat în „preferatul tuturor stenografelor”, după cum scria New York Times la momentul respectiv.

Foto: Unsplash.com
Piatra funerară a lui Millet. Foto: Unsplash.com

La 15 februarie 1909, Millet a ajuns la birou și a menționat cu nonșalanță că a împlinit 15 ani.

„Imediat, fetele au început să-l tachineze. I-au spus că, pentru o astfel de ocazie, merita un sărut și fiecare dintre ele a jurat că, imediat după orele de birou, îl va săruta o dată pentru fiecare an trăit. Râzând, băiatul a răspuns că nicio fată nu ar trebui să se apropie de el, iar colegele l-au tachinat toată ziua în legătură cu asta”, se arată în articolul din New York Times.

La scurt timp după ora 16:30, la sfârșitul zilei de lucru, fetele s-au repezit la el cu intenția de a-l sufoca cu pupături pe tânărul sărbătorit. Millet a încercat să se ferească și, în vacarmul care a urmat, s-a clătinat brusc și, căzând, a strigat: „M-am înțepat cu ceva!”

Una dintre colege i-a sărit repede în ajutor, dar vederea sângelui care țâșnea din rana lui a fost atât de traumatizantă, încât femeia a leșinat. A fost chemat medicul de la dispensarul firmei și cineva a sunat după o ambulanță. Cu toate acestea, în drum spre casă, Millet a murit din cauza rănilor suferite.

Foto: iStockPhoto.com
Foto: iStockPhoto.com

Poliția a arestat-o inițial pe o anume domnișoară Robbins, o stenografă de 23 de ani și una dintre fetele care l-au tachinat pe Millet în acea zi. Robbins a explicat că, chiar înainte ca fetele să încerce să îl asalteze cu pupături, a văzut că Millet ținea în mână un „cuțit pentru cerneală” (instrument cu muchii ascuțite, ca o spatulă îngustă, folosit la amestecarea tușului) și a crezut că această unealtă i-a pătruns în corp printre coaste și i-a străpuns inima.

O examinare rapidă a cadavrului a confirmat acest fapt: în buzunarul hainei lui Millet se afla într-adevăr un cuțit, așa cum a fost descris de domnișoara Robbins, iar rana de pe corpul său se potrivea cu spatula.

Când a devenit clar că moartea lui Millet a fost un accident teribil, acuzația împotriva domnișoarei Robbins a fost retrasă.

Millet a fost înmormântat într-un cimitir din Bronx. Mult mai bizar decât moartea tânărului a fost că familia acestuia a ales să graveze pe piatra de mormânt o descriere a naturii jenante a accidentului, fără de care, desigur, acest articol nu ar fi fost posibil.

Ca să știi mai mult, citește „Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire”

Oricine poate fi nevoit să devină erou atunci când se confruntă cu un dezastru. Ca atare, trebuie să știi cum să bandajezi o rană, cum să înfrunți o furtună mortală sau cum să iei rapid decizii de viaţă sau de moarte după un accident. Deși nimeni nu poate fi pregătit pentru orice eveniment, oricine poate învăța lucrurile esențiale pentru propria supraviețuire și pentru a-i salva pe alții. Această carte te poate ajuta să rămâi în viaţă.

„Dezastre și accidente. Ghid practic de supraviețuire” se găsește cu reducere pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu