Gena rezistentă la îmbătrânire a fost descoperită. Cum ar lupta și împotriva dăunătorilor

Cercetătorii chinezi au descoperit o genă care i-ar putea ajuta pe oameni să reziste la îmbătrânire și să combată dăunătorii. Această genă, cunoscută sub numele de CG11837, joacă un rol cheie în reglarea funcțiilor celulare și are potențialul de a revoluționa medicina și combaterea dăunătorilor.

Studiile anterioare s-au concentrat pe mitocondrii pentru longevitate, dar această cercetare evidențiază importanța nucleului celular în procesul de îmbătrânire.

Echipa de la Universitatea Zhejiang și de la Centrul de Excelență în Științe Moleculare ale Plantelor a analizat evoluția genetică la 472 de insecte și a identificat 75 de gene care co-evolează cu genele mitocondriale.

Concentrarea lor asupra CG11837 a arătat rezultate promițătoare în ceea ce privește creșterea duratei de viață a muștelor oțetului prin modificarea structurii mitocondriale. Ștergerea genei la diferite specii a provocat o scădere semnificativă a duratei de viață, în timp ce supraexprimarea a prelungit viața muștelor de fructe.

Mai mult, activarea genei CG11837 în celulele umane a îmbunătățit cu 30% capacitățile anti-îmbătrânire ale acestora. Cercetătorii sugerează că direcționarea acestei gene ar putea duce la prelungirea duratei de viață a oamenilor și ar putea oferi o nouă abordare pentru controlul dăunătorilor în agricultură.

Această descoperire ar putea deschide calea pentru noi tratamente și tehnologii interesante în viitor.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu