Cu peștele prin oraș: Geanta Katsugyo, acvariul portabil inventat în Japonia

O companie japoneză lucrează la dezvoltarea unei genți neobișnuite, de tip acvariu pentru pești vii, potrivit atât pentru cei care doresc să-și ia la plimbare animalul de companiei, cât și pentru amatorii de sashimi proaspăt.

Cunoscut sub numele de „geantă Katsugyo”, acest acvariu portabil are forma unui tub lung, cu o secțiune transparentă, un mâner și aparat care monitorizează saturația de oxigen a apei.

Geanta Katsugyo. Foto: katsugyo_bag / Instagram

Produsul este dezvoltat de Ma Corporation, care și își propune să creeze o alternativă mai elegantă și mai eficientă la vechea pungă de plastic plină cu apă.

Geanta Katsugyo este încă în curs de dezvoltare, așa că eventualii doritori sunt nevoiți să mai aștepte o vreme până să poată testa produsul. Inventatorii testează în prezent dispozitivul cu o varietate de pești comestibili și documentează fiecare experiment pe pagina de Instagram a companiei.

Privind fotografiile și videoclipurile cu acvariul portabil încărcate pe Instagram încă din octombrie 2020, este evident că produsul ciudat a evoluat, aparatul de măsurare a concentrației de oxigen și gura de alimentare fiind adăugate în versiunile ulterioare.

Acvariului mobil Katsugyo este testat în prezent cu mai multe tipuri de pești. De exemplu, dezvoltatorii afirmă că peștii cărora le place să înoate mult, cum ar fi macroul, ar putea fi mai problematici la transport și promit să facă ajustările necesare produsului lor.

Judecând după comentariile postate pe majoritatea imaginilor încărcate pe Instagram, geanta Katsugyo are toate șansele să fie un succes comercial și în străinătate, nu doar în Japonia. Oamenii întreabă deja despre costuri și modalități de achiziție și, în general, își exprimă sprijinul pentru proiect.

Deși geanta Katsugyo ar putea fi foarte bine folosită ca acvariu portabil pentru peștii crescuți ca animale de companie, judecând după conținutul postat de creatorii săi, aceasta se adresează cu siguranță fanilor sashimi care doresc să se asigure de prospețimea mâncării..

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu