Uriașele găini Dong Tao, păsările cu picioare monstruoase

Găinile Dong Tao, o rasă rară din Vietnam, sunt apreciate pentru carnea delicioasă, dar ceea ce le face să iasă în evidență cu adevărat sunt picioarele extrem de groase, neobișnuite la păsările de această dimensiune.

Rasa este originară din comuna Dong Tao, situată la aproximativ 30 de kilometri de capitala țării, Hanoi.

Pui Dong Tao
Foto: Pinterest

Inițial, aceste păsări erau crescute exclusiv pentru a fi mâncate de membrii familiei regale și de nobilii vietnamezi, potrivit Amusing Planet.

Astăzi, carnea de pui Dong Tao este servită în restaurante scumpe. Deși arată bizar și, pentru mulți, înfricoșător, picioarele supradimensionate ale acestor păsări sunt o delicatesă.

Supranumite și „găinile-dragon”, găinile Dong Tao au o statură impunătoare, iar picioarele lor puternice sunt acoperite cu solzi roșiatici.

Pui Dong Tao 01
Foto: Danviet.vn

Un cocoș din această rasă poate cântări până la 6 kilograme și poate dezvolta picioare la fel de groase ca antebrațul unui om. Găinile sunt în general albe, în timp ce cocoșii au pene colorate.

2.100 de euro pentru o pereche

Pe lângă aspectul lor bizar, găinile Dong Tao au și o personalitate ieșită din comun. Sunt curajoase, agresive și nervoase, iar în unele cazuri pot fi chiar periculoase pentru oameni.

Dat fiind că cererea este mare, iar efectivele sunt reduse, găinile Dong Tao au un preț ridicat. O pereche de păsări poate ajunge la 2.100 de euro. În termen de opt luni până la un an, un pui ajunge la greutatea de 3-5 kilograme și poate fi vândut.

Pui Dong Tao 02
Foto: ZingNews.vn

Aceste păsări sunt foarte sensibile la schimbările meteorologice și tind să depună mai puține ouă decât găinile obișnuiți. Picioarele exagerat de mari fac ouatul și mai dificil, astfel încât crescătorii trebuie să ajute păsările să producă pui.

Astăzi, găinile Dong Tao fac parte din patrimoniul național al Vietnamului, iar creșterea lor este încurajată și susținută de stat.


În continuare, descoperă o altă rasă de păsări cu aspect neobișnuit: Ayam cemani, găinile cu penele, pielea și organele interne negre.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu