5 fructe hibride despre care, probabil, nu ai mai auzit

Deși am putea crede că aceste fructe hibride sunt niște mutanți periculoși, adevărul este mult mai simplu și inofensiv. Destul de exotice, aceste fructe sunt clasificate ca „hibride” pentru că sunt produse prin altoire și încrucișare selectivă.

Astăzi, fructele și legumele produse astfel sunt tot mai accesibile pe piața mondială. Unele, precum pomelo, sunt importate de ani buni și în țara noastră. Iată, așadar, câteva dintre cele mai ciudate fructe hibride.

Poate că într-o bună zi vor ajunge și acestea pe rafturile magazinelor din România.

1. Fructe hibride: Tangelo

fructe hibride

Tangelo este un fruct hibrid realizat din încrucișarea mandarinei cu grepfrutul. Creat în 1911 de biologul american Walter Swingle, tangelo este foarte suculent și mult mai mare decât o mandarină obișnuită.

2. Pine Berry

fructe hibride

Acest fruct bizar, cu aspect de „frag albinos”, este o încrucișare între două specii de căpșuni americani, Fragaria virginiana, din America de Nord, și Fragaria chiloensis, din America de Sud. A apărut prima dată în jurul anului 1750.

Pineberry, așa cum este cunoscut în limba engleză, este mai mică decât căpșuna comună și are o aromă ușoară de ananas. De aici și numele său („pineapple” înseamnă ananans, iar „berry” înseamnă fruct sălbatic, de pădure).

3. Fructe hibride: Rangpur

fructe hibride

Lime rangpur este un hibrid de lămâie și mandarină.  Se caracterizează prin aroma revigorantă și gustul foarte acru, iar pulpa sa este portocalie la maturitate. Se crede că este originar din India, fiind introdus în America la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Acest fruct hibrid ajută la fortificarea sistemului imunitar, are o cantitate mare de vitamina C și reglează sistemul digestiv.

4. Tayberry

fructe hibride

Este o încrucișare între mure și zmeură, produsă pentru prima dată în Scoția, la sfârșitul anilor ‘70. Are un conținut ridicat de pectină (o fibră solubilă ce se regăsește în mod natural în multe fructe și legume) și vitamina C.

Deși la prima vedere seamănă cu zmeura, gustul tayberry este destul de diferit. Deoarece sunt extrem de dulci, aceste fructe hibride sunt folosite în principal la prepararea gemurilor și prăjiturilor.

5. Fructe hibride: Pluot

Dezvoltate în Statele Unite în 1989, aceste fructe hibride sunt rezultatul încrucișării dintre caise și prune, prezentând caracteristicile ambelor fructe. Pluot are coaja netedă și strălucitoare precum a prunelor, dar gustul său seamănă cel mai mult cu al caiselor.

Acest fruct hibrid are un conținut ridicat de fier, vitamina C și fibre.


În continuare, descoperă cum arătau fructele și legumele noastre înainte de a fi modificate genetic.


Distribuie:

Citește în continuare

>