Frizerul care te tunde cu sabia de samurai și lampa de sudură

O vizită la un salon de coafat sau la un spa este o experiență foarte relaxantă pentru cei mai mulți oameni. Spălarea și tunderea părului poate avea un efect foarte liniștitor, însă unii preferă o experiență ceva mai bogată în adrenalină. Acest salon din Spania îndeplinește toate „pretențiile extreme”.

Alberto Olmedo a fost poreclit „frizerul din Urzeala Tronurilor”, deoarece își face munca folosind lămpi de sudură, săbii katana și gheare metalice. Olmedo deține un salon în Madrid, iar pe internet există niște filmări uimitoare (incluse mai jos) care îl arată în timp ce își face meseria.

„Frizerul din Urzeala Tronurilor” folosește un arsenal nebănuit pentru a-și mulțumi clientela. Foto: captură YouTube

Poate crezi că un om care folosește săbii pentru a tunde face acest lucru încet și cu grijă, dar lucrurile nu stau deloc așa. Olmedo își face treaba cu aplomb și viteză, oferindu-le spectatorilor un spectacol fascinant.

Pablo Canto, reporter la „El Pais”, a vizitat salonul. Acesta se află în Campamento, un cartier din Madrid. Canto a relatat că, la o primă privire, pare a fi un salon obișnuit.

Apoi, deodată, poți să vezi că pe perete se află un suport pentru săbii. Olmedo i-a spus jurnalistului că metoda sa era o întoarcere la o tehnică veche de secole, de pe vremea în care oamenii erau tunși cu niște pumnale mici.

A spus doar că el folosea această tehnică la o scară mai mare. A început prin folosirea sabiei pentru a tunde în trepte, deoarece sabia îi permitea să tundă mai mult păr decât ar fi putut tunde cu un cuțit mic.

Bărbatul spune că folosirea sabiei katana îi permite să lucreze simultan pe ambele părți ale capului, cu o precizie matematică. Olmedo spune că, folosind săbii, obține o finisare mai bună și că a început să dezvolte această metodă după ce l-a dezamăgit foarfeca.

Potrivit Euronews, stilul lui Olmedo este bazat pe tehnici renascentiste. Pe lângă faptul că folosește săbii, Olmedo mai folosește și lămpi de sudură, „gheare de lup” din metal, iar uneori folosește câte șase perechi de foarfece odată.

„În principiu, folosesc unelte primitive: flăcări, săbii – totul are o notă foarte medievală”, a declarat Olmedo.

Olmedo a crescut în Franța, părinții săi fiind emigranți spanioli, însă, în cele din urmă, s-a întors în țara lor natală și a deschis un salon. Nu este singurul membru al personalului care folosește săbii în repertoriul său.

Cei mai mulți dintre cei șapte angajați ai salonului, inclusiv soția sa, au învățat cu toții această tehnică. O parte din personal și-a cumpărat săbii.

În ceea ce privește lămpile, Olmedo spune că folosirea focului pentru a tunde este o altă tehnică veche.

Olmedo spune că oamenii foloseau chibrituri, însă, în cazul acestora, flacăra nu poate fi direcționată, așa că s-a gândit că, dacă ar folosi o lampă de sudură, ar rezolva această problemă.

Tehnica presupune ridicarea părului de pe scalp cu un pieptene și folosirea lampei pentru a-l arde. În urma vizitei făcute la salonul lui Olmedo, Canto a verificat singur eficiența lămpii.

Olmedo i-a pus pe față un scut de siguranță și s-a apucat de lucru. Reporterul privea în oglindă cu îngrijorare cum părul îi învăluit de flăcări și au început să-i transpire mâinile.

Focul este unul dintre principalele instrumente folosite în salonul lui Olmedo. Foto: captură YouTube

A spus că a avut o senzație plăcută datorată căldurii, însă mirosul de păr ars nu a fost la fel de plăcut. Apoi, Olmedo a folosit două lame drepte pentru a curăța zona gâtului.

Când frizura a fost gata, Canto a fost impresionat. Olemdo i-a spus că a participat la emisiunea „Spaniolii au talent”, însă nu a trecut de prima rundă a competiției.

Nu a avut succes la acest show de televiziune, însă filmările sale de pe YouTube au fost vizionate de milioane de oameni, care au fost fascinați de felul în care mânuia săbiile.


În continuare, îți recomandăm și:

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu