De la droguri la tehnologie: Fratele lui Pablo Escobar a lansat un telefon pliabil

Coreenii de la Samsung au fost primii care le-au oferit consumatorilor un smartphone pliabil, însă dispozitivul era foarte scump și alarmant de fragil.

Acum, Roberto Escobar, fratele „regelui” columbian al drogurilor Pablo Escobar, și-a lansat propria versiune de telefon pliabil, care costă doar 349 de dolari.

Escobar Fold 1 bun
Versiunea de bază a telefonului are un preț accesibil. Foto: amazonaws.com

Smartphone-ul se numește Escobar Fold 1, are un ecran flexibil de 19.8 centimetri și un procesor Snapdragon cu opt nuclee. Rulează cu Android 9.0 și are o cameră foto dublă, de 16 și 20 megapixeli.

Cel mai ieftin model, care se vinde cu 349 de dolari, are memoria de stocare de 12GB și memoria RAM de 6 GB. Cealaltă versiune, care costă 499 de dolari, are memoria de stocare de 512GB și memoria RAM de 8 GB.

Ambiția lui Roberto Escobar este să învingă Apple

„Le-am spus multor oameni că voi învinge Apple și așa va fi. Am renunțat la rețelele de comercianți pentru a le vinde clienților telefoane pliabile la doar 349 de dolari, telefoane care în magazine costă mii de dolari, dacă sunt fabricate de Samsung sau alte firme. Acesta este țelul meu, să înving Apple. Voi face asta de unul singur, ca întotdeauna”, a afirmat Escobar.

Roberto Escobar
Roberto Escobar. Foto: Reuters

Singurul mod de a intra în posesia unui Escobar Fold 1 este să îl achiziționezi direct de pe site-ul Escobar Inc.. La achiziție, primești gratis o husă și transport gratuit oriunde în lume.

Potrivit lui Escobar, fiabilitatea produsului nu este o problemă.

„Telefonul meu nu se poate sparge, fiindcă nu am fost nevoit să fac un ecran din sticlă, ca Samsung. Ecranul nostru este fabricat dintr-un tip special de plastic și are cea mai bună rezoluție”, a mai spus Escobar.

Potrivit producătorului, Escobar Fold 1 a fost dotat cu „sisteme speciale de securitate”, ceea ce îl face imun la atacurile guvernelor sau ale hackerilor. Husa gratuită conține un strat subțire de metal, care blochează interceptarea prin frecvențe radio.


Ți-a plăcut acest articol? Citește și povestea La Catedral, închisoarea de lux pe care și-a construit-o Pablo Escobar.

Ca să știi mai mult, citește „Enigmele științei”

După secole de salturi uriașe în domeniul științei – de la tiparniță la fisiunea nucleară -, ne punem întrebarea: A mai rămas ceva de descoperit și de cercetat și în secolul XXI? Știința ridică la fel de multe întrebări precum acelea la care a găsit deja răspunsuri. Toate intră în categoria „enigme ale științei”, care își așteaptă rezolvarea.

Și, cine știe, poate chiar unii dintre dumneavoastră, dragi cititori tineri, veți contribui, într-un fel sau altul, la dezlegarea lor.  Există cazuri celebre de mari oameni de știință – Faraday, Darwin, Einstein etc. – al căror drum în carieră le-a fost determinat de citirea, în adolescență, a unor modeste cărți de popularizare a științei.

Însă, de multe ori, dezlegarea unei enigme științifice duce la descoperirea alteia noi – și așa mai departe. Newton, unul din marile genii ale omenirii – cu modestie – a scris, la sfârșitul cărții sale „Principiile matematice ale filosofiei naturale”, tipărită în 1689, următoarele cuvinte:

„Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe țărmul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele colorate sau o scoică roșie, în timp ce marele «ocean al adevărului» se întinde necunoscut în fața mea”.

Deși între timp au fost făcute multe descoperiri științifice, „pietricelele colorate” nu s-au epuizat, oceanul adevărului vă așteaptă ! Tocmai de aceea, știința continuă să fie vie și atât de fascinantă. Pentru mai multe informații privind temele puse în discuție, cititorii sunt invitați să consulte bibliografia care a stat la baza documentării autorului, anexată la sfârșitul acestei cărți.

„Enigmele științei” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu