Fără efecte speciale: 15 fotografii uimitoare ale spectacolului naturii

Lumea naturală găsește mereu căi de a ne surprinde. Când credem că am văzut tot ceea ce este de văzut, natura ne uimește cu imagini și fenomene pe care nu ni le-am fi putut imagina.

Nici măcar cei mai pasionați călători nu se pot lăuda că au asistat la toate priveliștile incredibile ale naturii. Dar, din fericire, unii oameni au făcut tot posibilul pentru a imortaliza momente uimitoare și a le împărtăși cu noi.

Iată, așadar, 15 fotografii superbe, care ne arată spectacolul naturii în plină desfășurare.

1. Imensitatea Soarelui

Natura - 01

Să începem cu un astru fără de care viața pe Pământ nu ar exista: Soarele. Știm cu toții că Soarele este imens, dar e greu să ne dăm seama cât de mare este cu adevărat.

Pentru a înțelege dimensiunea Soarelui, privește punctul mic și negru din partea din stânga sus a acestei imagini (se suprapune Soarelui). Poți ghici ce este acest punct mic? Ei bine, este o planetă: Mercur!

2. Apă, multă apă

Natura - 02

Iar acum îți vom prezenta o planetă dintr-o perspectivă cu totul diferită. Această fotografie pare a înfățișa cum ar arăta Pământul acoperit în totalitate de apă.

Ideea nu e foarte departe de adevăr. Aceasta este, de fapt, o imagine de pe Google Earth, compusă din mai multe fotografii din satelit, cu planeta noastră văzută dinspre Oceanul Pacific. Cât de multă apă!

3. Spectacol de lumini

Natura - 03

Când un vulcan erupe, oamenii se așteaptă la fum, cenușă și lavă incredibil de fierbinte. Dar ce se întâmplă când în timpul erupției are loc o furtună cu tunete și fulgere?

Uimitorul rezultat îl putem admira în fotografia de mai sus.

4. Parcele pe mare

Natura - 04

Această imagine arată ca și cum cineva ar fi parcelat marea. Acest fenomen are loc atunci când se întâlnesc valuri care merg în direcții diferite sau peste structuri antice construite pe locuri care sunt astăzi acoperite de ape.

5. Cum arată o țestoasă pe dinăuntru

Natura - 05

Țestoasele sunt unele dintre cele mai fascinante animale sălbatice. Dar te-ai întrebat vreodată cum ar fi să poți vedea înăuntrul carapacei? Ei bine, aruncă o privire!

6. O privire în profunzime

Natura - 06

Lemnul este un material folosit peste tot în lume. De la distanță, el pare un material solid, dar, când îl privești la microscop descoperi cu totul altceva: structura sa poroasă.

7. Decolarea unei buburuze

Natura - 07

În ultimii ani, tehnologia de filmare a evoluat mult. Astfel, avem în sfârșit șansa de a vedea lucrurile „cu încetinitorul”.

De exemplu, privește această buburuză care își desface aripile. Cine ar fi crezut că se întâmplă atâtea lucruri atunci când o buburuză își ia zborul?

8. Vânătorul din lumea apelor

Natura - 08

Rareori ne gândim la pești ca la niște vânători pricepuți. La urma urmei, ei sunt păcăliți mereu de momelile pescarilor. Dar peștele-arcaș sfidează orice așteptări.

El are abilitatea de a vâna insectele de deasupra apei țintindu-le și lovindu-le cu un jet de apă. Jetul are o precizie uluitoare și dezechilibrează victima, care cade în apă și este înghițită de pește.

Jetul de apă poate parcurge o distanță de la doi până la cinci metri.

9. Lansatorul de… lumină

Natura - 09

Țiparii electrici sunt destul de cunoscuți, dar nu sunt singurele animale marine care au abilitatea de a produce electricitate.

Această crustacee mică, parte din clasa ostracodelor, produce niște substanțe chimice luminescente. Astfel, creatura îndepărtează prădătorii care vor să o mănânce.

10. O bufniță amuzantă

Natura - 10

Nu toate bufnițele sunt la fel. După cum poți vedea în imaginea de mai sus, aceste păsări au picioare foarte lungi.

Cine s-ar fi gândit că sub penajul bogat se pot ascunde asemenea picioare?

11. Un nor ireal

Natura - 11

Aceste straturi de nori frumos dispuse deasupra muntelui pot părea făcute în Photoshop. Dar ele sunt reale! Ele fac parte dintr-o formațiune de nori care apare în mod natural.

Ea se formează atunci când vânturile puternice afectează picăturile mici de apă și cristalele de gheață care plutesc deasupra muntelui.

12. Flacăra violet

Natura - 12

Imaginea de mai sus pare să înfățișeze o pădure magică. Deși pare ireal, fenomenul din imagine este total natural.

Este vorba despre o flacără ce arde copacul din interior. Culoarea purpurie a flăcării este dată de temperatura extrem de mare.

13. Morsa adormită

Natura - 13

Unele întâlniri cu animale pot fi de-a dreptul surprinzătoare! În fotografia de mai jos este surprinsă o morsă care s-a suit pe un submarin pentru a trage un pui de somn la soare.

Unul dintre membrii echipajului n-a ratat șansa de a se fotografia cu uriașul adormit.

14. Patru în unu

Natura - 14

Fotografia de mai sus pare a fi un colaj alcătuit din patru fotografii diferite, dar nu este deloc așa. Ceea ce vezi este o singură fotografie!

Partea roșie și cea gri reprezintă, de fapt, un zid care apare în planul apropiat. Cele două nuanțe de albastru sunt apa și cerul în planul secund.

15. O altă perspectivă

Natura - 15

La fel ca în cazul fotografiei anterioare, și aici este vorba de o singură imagine. Fotograful a făcut poza de pe un deal atât de înalt încât pare că bărcile sunt suspendate pe cer.

Odată ce îți dai seama de perspectivă, va fi mai ușor să înțelegi această iluzie naturală.

Ca să știi mai mult, citește „100 de fotografii care au schimbat lumea”

O carte-album de colecție cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii și descrierea istoriei acestora. Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii! De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai importante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din întreaga lume, dar și că este un mod de a aduce în atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafică de excepție ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta.

„100 de fotografii care au schimbat lumea” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Fără efecte speciale: 15 fotografii uimitoare ale spectacolului naturii”

  1. Dece ultimul comentariu nu are alaturata poza ? Cred ca este interesanta. In rest totul este superb. Va multumesc ca mi le transmiteti .

    Răspunde

Lasă un comentariu