FOTO – Un fenomen ireal transformă această plajă din Japonia într-o mare de lumină

În apropierea coastei prefecturii Okayama, din Japonia, se petrece ceva uimitor. Cei care se plimbă noaptea în apropierea apei au norocul de a fi martorii unui spectacol de lumini impresionant, care demonstrează încă o dată că natura este cel mai mare creator de artă: sute de mii de punctulețe, de un albastru fluorescent ireal, plutesc prin apă și pe țărm, creând un peisaj de vis.

Creveta licurici
Foto: Pinterest

Responsabile pentru acest fenomen sunt niște creaturi minuscule, de doar 3 milimetri lungime, ale căror tentacule sunt dotate cu fotofore, niște organe speciale care produc lumină.

Este vorba despre „creveta-licurici” sau watasenia scintillans. În mod normal, aceste animăluțe trăiesc la peste 300 de metri adâncime, dar uneori valurile le aduc la suprafață cu zecile de mii, creând acest spectacol de lumină.

Creveta licurici pietre
Foto: petapixel.com

În 2015, doi fotografi, Trevor Williams și Jonathan Galione, și-au propus să folosească forța luminiscentă a acestor minuscule creaturi pentru a realiza o serie de fotografii, denumită „Pietrele care plâng”.

Pentru a crea impresia de scurgere a unui lichid fluorescent, cei doi au capturat în mai multe borcane grupuri mari de crevete-licurici, pe care apoi le-au turnat pe pietrele din apropiere.

Ceea ce a ieșit este impresionant. Desigur, după ce au făcut ședința foto, crevetele-licurici s-au întors în apă nevătămate. 🙂

Creveta licurici apa
Foto: petapixel.com

Ca să știi mai mult, citește „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

„Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu