Forța brută: Cele mai puternice animale de pe planetă

Când te gândești la cele mai puternice animale din lume, ce imagine îți vine în minte? Elefanți care strivesc mașini? Sau canguri culturiști? Dar furnicile care cară frunze?

Pe lista noastră, cele mai puternice animale nu sunt alese în funcție de (kilo)gramele pe care le pot ridica, ci în funcție de cât de mult pot ridica în relație cu propria lor greutate.

Toate aceste animale au o forță deosebită. Sunt, cu siguranță, mai puternice decât un culturist obișnuit. Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire asupra celor mai puternice zece animale și să vedem care te va surprinde cel mai mult.

1

Vulturii

Cele mai puternice animale
Foto: Wikimedia

Aceste animale care zboară la înălțime mare sunt simbolul puterii din motive bine întemeiate. Vulturii au picioare puternice și gheare ascuțite, care le permit să înșface pradă care cântărește de patru ori mai mult decât ei.

Dieta lor include animale mult mai mari decât vulturii, cum ar fi vulpile, căprioarele și pisicile sălbatice. Nu poți decât să te întrebi cum de reușesc aceste păsări să rămână atât de suple…

2

Cele mai puternice animale: Șerpii Anaconda

Cele mai puternice animale
Foto: Wikimedia

Acești șerpi pot atinge lungimea de 10 metri și greutatea de 230 de kilograme. Dacă vor să te îmbrățișeze, ai face bine să refuzi!

Anaconda își încolăcește corpul masiv în jurul prăzii, își strivește victima cu o forță de un kilogram pe centimetru pătrat și apoi o înghite „pe nemestecate”.

3

Urșii Grizzly

Cele mai puternice animale
Foto: Wikimedia

Vezi cocoașa aceea de pe spinarea lor? Este alcătuită din mușchi și le conferă urșilor o forță enormă atunci când sapă, mută pietre sau copaci și atacă prada.

Sunt animale extrem de protectoare, așa că nu te apropia de puii lor! Pot fi de cinci ori mai puternici decât oamenii, iar mușcătura lor este atât de puternică, încât ar putea sparge o bilă de bowling!

4

Cele mai puternice animale: Boii

Cele mai puternice animale
Foto: Pinterest

Boii sunt tauri castrați. Sunt animale de povară care pot căra de aproape două ori propria greutate. Abilitatea lor de a tracta greutăți mari pentru perioade îndelungate de timp i-a transformat în animale ideale pentru aratul pământului și transportare carelor.

5

Tigrii

Cele mai puternice animale
Foto: Pinterest

Tigrii sunt cele mai puternice animale din familia felinelor. Pot căra o greutate de două ori mai mare decât a propriului corp, iar o lovitură de labă este suficient de puternică pentru a perfora craniul unei vaci.

În plus, au fălci puternice, cu dinți lungi, potriviți pentru a sfâșia carnea. Așa că, oricât ar fi de frumoși, ai face bine să păstrezi distanța!

6

Cele mai puternice animale: Gorilele

Cele mai puternice animale
Foto: Wikimedia

Gorilele nu trebuie să meargă la sala de forță. Își cresc mușchii în mod natural, urcându-se în copaci și mergând în patru labe. Și sunt foarte puternice.

Un mascul adult este de 15-20 de ori mai puternic decât un om și poate ridica o greutate de până la 10 ori mai mare decât propria sa greutate.

7

Elefanții africani de pădure

Cele mai puternice animale
Foto: Wikimedia

Nu este surprinzător că acest colos se numără printre cele mai puternice animale de pe lista noastră. Fiind cele mai mari animale de pe uscat, elefanții pot căra până la 9.000 de kilograme.

Ar fi nevoie de 130 de oameni pentru a căra o astfel de greutate. Alcătuită din până la 40.000 de mușchi, trompa lor poate să ridice până la 200 de kilograme și smulge u relativă ușurință copaci din rădăcini.

Printre cele mai puternice animale de pe Pământ se numără și specii de insecte.

8

Furnicile tăietoare de frunze

Foto: Wikimedia

Era imposibil să ocolim aceste insecte. Având lungimea de numai 2 centimetri, pot căra obiecte de 50 de ori mai grele decât propriile lor corpuri! Spre deosebire de vertebrate, insectele au doar mușchi striați.

Fălcile lor – extrem de puternice – le permit să care frunze pe distanțe lungi, până la mușuroi, unde le folosesc pe post de îngrășământ.

9

Gândacii-rinocer

Foto: Wikimedia

Îți poți da seama imediat, doar privindu-le, că aceste animale sunt foarte puternice. Pot căra greutăți de 850 de ori mai mari decât propria lor greutate – echivalentul unui om care ar reuși să tragă câteva autobuze!

Savanții cred că își folosesc puterea pentru a împinge resturile mari de pe solul din junglă și pentru a săpa ca să se pună la adăpost.

10

Cele mai puternice animale: Gândacii de bălegar

Foto: Wikimedia

Îți aduci aminte cum părinții îți spuneau să mănânci tot din farfurie ca să crești mare și puternic? Ei bine, aceste creaturi mănâncă doar fecale toată viața și se descurcă foarte bine.

Având o lungime cuprinsă între un milimetru și patru centimetri, pot ridica obiecte care sunt de 1.141 de ori mai mari decât propria lor greutate.

Acești gândaci își folosesc coarnele ca să se lupte pentru potențiali parteneri și se crede că au acumulat o astfel de forță datorită acestei competiții perpetue.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu