5 fenomene stranii, încă neexplicate, surprinse în fotografii

Deja de aproape două secole, fotografia face parte din viața noastră. Imortalizând diferite evenimente, camerele foto ne oferă șansa să retrăim emoțional acele clipe.

În vreme ce majoritatea covârșitoare a fotografiilor surprind situații raționale, ușor de explicat, în istorie s-a păstrat și un „filon” de instantanee care captează apariții stranii și lucruri ce par lipsite de logică.

Tocmai de aceea, creează enigme care ne pun la încercare puterea de înțelegere. În acest articol îți prezentăm cinci imagini în care au fost surprinse situații încă neexplicate.

1

Femeia de la etajul 97 din World Trade Center

fenomene stranii
Clipa dinaintea morții. Aici poți vedea imaginea la rezoluție maximă. Foto: Reddit

Iată primul exemplu de pe lista noastră cu fotografii ale unor fenomene stranii. După evenimentele de la 11 septembrie 2001 au apărut mai multe fotografii interesante care au surprins evenimentele din diverse unghiuri. Una dintre acestea arată – în detaliu – zona în care avionul a lovit turnul nordic.

În partea de jos a imaginii (în conturul roșu) se vede silueta unei femei, la etajul 97. Femeia stă pe marginea clădirii, se prinde cu o mână de o coloană, iar cu cealaltă mână face semne, probabil pentru a atrage atenția, fiind în căutare de ajutor.

Imaginea a alimentat teoria conspirației potrivit căreia turnurile au fost demolate intenționat. Asta, deoarece femeia, aflată în zona de impact, este în mod evident vie, ceea ce înseamnă că nu era destulă căldură emanată pentru a putea topi oțelul din structura clădirii (cauza oficială a prăbușirii tunurilor gemene).

Lăsând controversa la o parte, imaginea arată disperarea celor care au rămas captivi în clădire. Femeia nu poate fi identificată exact, dar este posibil să fie vorba de Edna Cintron, în vârstă de 46 de ani, angajată a companiei de asigurări Marsh & McLennan.

2

Mabel Chinnery și fantoma din mașină

Într-o zi din anul 1959, Mabel Chinnery, din SUA, a mers la cimitir să viziteze mormântul mamei sale. Din întâmplare, avea la ea un aparat de fotografiat.

După ce a făcut câteva fotografii cu mormântul, i-a făcut o poză și soțului ei, care o aștepta singur în mașină. Când a developat filmul, ambii soți au fost surprinși să vadă fața unei persoane care purta ochelari, așezată pe bancheta din spate a mașinii.

fenomene stranii
Foto: Pinterest

Mabel Chinnery a recunoscut imediat imaginea ca fiind a mamei sale. Mai mulți experți care au analizat fotografia au afirmat că este autentică.

3

Fenomene stranii pe Marte: Roverul Curiosity și dâra de lumină

În 2014, modulul robotic spațial Curiosity realiza fotografiile obișnuite pe planeta Marte, însă o imagine s-a dovedit diferită de toate celelalte. În ea se putea vedea o dâră de „lumină” albă.

fenomene stranii
Foto: NASA

Scott Waring, cercetător al domeniului OZN, susține că această fotografie arată că pe Marte trăiesc creaturi inteligente, însă poziția oficială a NASA este că punctul luminos este doar rezultatul reflexiei luminii solare pe suprafața netedă a unei pietre.

4

Fenomene stranii în spațiu: „Cavalerul Negru”

fenomene stranii
Foto: NASA

În 1998, NASA a făcut o fotografie care înfățișa un obiect negru aflat undeva în spațiu, pe orbita Pământului. Potrivit unor teorii ale conspirației, este vorba de un satelit extraterestru denumit „Black Knight” („Cavalerul Negru”).

Conform acestei versiuni, satelitul orbitează Pământul de aproximativ 13.000 de ani. Din punctul de vedere al NASA, „Cavalerul Negru” este doar o bucată de „gunoi spațial”, un strat termic reflectorizant scăpat în cosmos în urma unei misiuni extravehiculare a unui cosmonaut.

5

Raza din cer la locul accidentului

accidentul
Foto: Anisa Gannon

Iată și ultimul exemplu de pe lista noastră cu fotografii ce surprind fenomene stranii. Pe 25 aprilie 2017, Hanna Simmons, de 23 de ani, fiica ei, A’lannah, în vârstă de 9 luni, și Lauren Buteau, de 28 de ani, călătoreau cu mașina în apropiere de Gainesville, Georgia.

Pe drum, Hanna Simmons a pierdut controlul mașinii și a lovit frontal un alt autoturism.

Accidentul, în care au murit toate trei, a provocat un ambuteiaj din cauza căruia Anisa Gannon, aflată la volan într-o altă mașină, în drum spre birou, a întârziat la serviciu.

Ca să-i dovedească șefului ei că ambuteiajul a fost cauza reală a întârzierii la locul de muncă, Anisa a făcut mai multe fotografii. În mod surprinzător, una dintre imagini surprinde o rază de lumină deasupra scenei accidentului, iar peste rază apar și două puncte luminoase.

După ce a văzut fotografia, mătușa Anisei Gannon, Tara Noble, a căutat familia victimei și le-a arătat rudelor imaginea. Acestea au afirmat că preferă să creadă că fotografia arată cum sufletele „se ridică la ceruri” după tragedie.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu