Femeia cu cel mai lung nume din lume are un certificat de naștere de aproape un metru

O mamă ambițioasă, care a vrut să stabilească un record mondial Guinness unic, i-a dat fiicei sale un nume de 1.019 litere, ceea ce a dus la obținerea unui certificat de naștere neobișnuit de lung.

Cel mai lung nume din lume este doar atât, lung și aproape imposibil de pronunțat, dar tocmai acesta era și scopul. Femeia care i-a dat fiicei sale acest nume incredibil de lung a declarat că a vrut doar să stabilească un record mondial și, în același timp, să se asigure că fetița ei are un nume unic.

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams și mama ei, care arată certificatul de naștere neobișnuit de lung. Foto: YouTube

„Trebuia să fac ceva pentru a bate un record din Cartea Recordurilor Guinness. Trebuia să mă asigur că numele ei va fi unic. Nu am vrut ca numele ei să fie ca al altora”, a declarat femeia, Sandra, în cadrul unei emisiuni realizate de Oprah Winfrey din 1997.

În momentul în care emisiunea a fost difuzată pentru prima dată, realizatorii au fost nevoiți să creeze o grafică specială doar pentru a afișa numele tinerei pe ecran.

Dar ceea ce a uimit cu adevărat atât publicul din studio, cât și telespectatorii de acasă, a fost momentul în care fata, căreia i se spunea „Jamie”, și-a rostit numele complet fără cusur. Încearcă și tu, dacă poți:

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea’shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana.

Și acesta este doar prenumele ei. Al doilea prenume al ei este Koyaanisquatsiuth, iar numele de familie este Williams. Dar cum prenumele ei nu este cel mai ușor de pronunțat din lume, ea se numește Jamie.

Sandra i-a povestit lui Oprah că atunci când fiica ei s-a născut, pe 12 septembrie 1984, ea și soțul ei au scris Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams pe certificatul de naștere, dar apoi au decis că nu era suficient de lung, așa că au depus un amendament care a făcut ca prenumele ei să aibă 1.019 litere și au adăugat numele mijlociu de 36 de litere, „ca să se asigure”.

Certificatul ei de naștere are aproape un metru lungime.

A-i da fetei un nume enervant de lung era una, dar a o face să îl învețe era cu totul altceva. Ca să-și poată rosti numele, fata a trebuit să-l înregistreze pe o casetă și apoi să-l asculte la nesfârșit, până când l-a învățat pe de rost.

În cadrul emisiunii, tânăra Jamie a spus că îi place numele ei unic pentru că a făcut-o celebră și i-a permis să călătorească pentru a face spectacole și să lipsească de la școală.

Chiar dacă episodul din Oprah Winfrey Show despre cel mai lung nume din lume înscris pe un certificat de naștere a fost difuzat în 1997, acesta a devenit viral online în 2019, când a fost încărcat pe canalul OWN YouTube, unde a fost vizionat de peste opt milioane de ori. De atunci, a făcut „înconjurul lumii” online.

Interesant este că recordul Guinness pentru cel mai lung nume de familie din lume fusese stabilit de un tipograf din Germania, al cărui nume de familie era format din 747 de litere.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu