Femeia considerată sfântă: A adoptat 45 de copii în ultimii 47 de ani

Kong Zhenlan, o femeie de 71 de ani din provincia Shanxi a Chinei, și-a dedicat ultimele patru decenii ale vieții adoptării și creșterii de copii orfani, asigurându-se că sunt hrăniți și că au acces la educație.

Deși abia își permitea să se întrețină dintr-un venit modest, Kong Zenlan nu putea îndura să treacă pe lângă orfelinatul din Jinxian în fiecare zi și să vadă atâția copii zbătându-se în sărăcie lucie. Într- zi, s-a oprit și a luat în brațe un orfan.

Timp de aproape o jumătate de secol, Kong Zhenlan și-a dedicat viața fiindu-le mamă copiilor orfani. Foto: Pear Video

Atunci și-a dat seama că trebuia să facă ceva pentru ca acești copii să aibă o viață mai bună. Femeia a început să-i adopte, crescându-i ca și cum ar fi fost ai ei.

În ultimii 47 de ani, a adoptat 45 de orfani, dintre care unii au devenit doctori și avocați. Cel mai vârstnic dintre copiii adoptați are acum 48 de ani, iar cel mai tânăr abia nouă luni.

Astăzi, copiii deveniți adulți o întrețin, donând lunar o parte din salariu pentru a ajuta la creșterea fraților lor mai mici. Însă, la început, femeia a trebuit să se descurce cum putea.

Nu avea prea multe. Își cheltuia toți banii ca să se asigure că micuții aveau lapte și mei. Dacă nu rămânea nimic pentru ea, căuta în containerele de gunoi.

Filmul de mai jos prezintă povestea femeii așa cum era la începutul acestui an. Între timp, Kong Zhenlan a mai adoptat un copil.

Femeia a declarat recent pentru Pear Video că, în ultimele decenii, a dormit numai două ore pe noapte. Kong Zhenlan se pune la somn pe la miezul nopții, după ce culcă copiii și își încheie muncile casnice, și se trezește pe la ora 2 dimineața ca să vadă dacă micuții încă sunt acoperiți cu pături.

Femeia s-a obișnuit și spune că își sacrifică bucuroasă somnul pentru a se asigura că copiii cresc sănătoși și fericiți. Kong Zenlan a crezut dintotdeauna că educația este cel mai bun antidot pentru sărăcie, așa că s-a asigurat că toți copiii ei pun școala pe primul loc.

Toți au mers la școală, iar unii au absolvit chiar și facultăți și și-au construit cariere ca doctori și profesori.

„De la o vârstă fragedă, i-am încurajat să învețe din greu și să fie atenți la școală. Le-am spus că este datoria lor să învețe și că asta era singura lor șansă să reușească în viață”, a spus Kong.

Familia lui Kong Zhenlan a crescut și a tot crescut. Foto: Pear Video

În ciuda vârstei înaintate și a problemelor de sănătate, femeia continuă să aibă grijă de copiii adoptați. Povestea ei a devenit virală în China în 2019 și mii de utilizatori de internet au numit-o sfântă și i-au lăudat altruismul, unii dintre ei donând bani și bunuri pentru a o sprijini în demersul ei de „mamă adoptivă en masse”.


Kong Zhenlan a adoptat 45 de copii, dar știai că există și o femeie care a născut 44 de copii? Iar dacă vrei să descoperi un caz și mai greu de crezut, citește despre Ziona, bărbatul cu 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „Femeia considerată sfântă: A adoptat 45 de copii în ultimii 47 de ani”

 1. Prea suna a partid iubit bla bla bla propaganda… chinezărie cu floricele.
  Nu mai știu dacă e ceva frumos sau …viori jurnalistice multe.

  Lol legea ajutorării între generații a veoricai ii trebuia. Deci a fost inventata in China. Pfff asta trebuie sa fii fost modelul veoricai:)))! Sfânta veorica.

  Răspunde
  • 45?…nu ai timp sa te ocupi cum trebuie de ei. Săracii! Așa lași un om flămând nu doar de lapte și mei cum zic ei ci și sufletește…
   Sună de fapt așa: Îi muncești apoi ii​ pui sa cotizeze. Ajutorarea între generații transformata n circoteca și propaganda dar cu ștaif de propaganda chinezesca a partidului mult iubit.Oribil cumva partidul asta… totuși!

   Adevărul e undeva la mijloc sigur. Sfânta? Da,sfânta veorica,dați i o pensie specială! Nu e româncă? Orice se poate:)))….penibil articol.
   Chestia cu 2 ore / noapte ,cu paturicile…. ce viori , telenovela chinezescu.
   Se poate citi și așa.

   Și parcă ți pierzi speranța n oameni cum gândesc și ce fac…in jurnalism sigur.

   Răspunde

Lasă un comentariu