Femeia care a câștigat 200.000 de dolari vânzând borcane cu propriile ei bășini

Stephanie Matto are un CV neobișnuit. După ce a devenit vedetă de televiziune, apărând în reality-show-ul „90 Day Fiancé” („Logodiți 90 de zile”), a început o nouă afacere profitabilă: vânzarea de borcane cu propriile ei pârțuri.

În luna noiembrie 2021, Matto a primit mai multe cereri pentru gazele ei la borcan pe site-ul pentru adulți Unfiltrd. Apoi, fixând un preț de 1.000 de dolari borcanul, a reușit să obțină 200.000 de dolari în perioada sărbătorilor.

Stephanie Matto le arată abonaților de pe Instagram un borcan cu propriile ei gaze intestinale. Foto: Instagram

Ca să facă față cererii, la un moment dat a produs 97 de borcane în două zile. Din nefericire pentru ea, cariera neobișnuită i s-a încheiat brusc recent, după ce a ajuns la spital din cauza noul stil de viață.

Afacerea (care se rezuma pur și simplu la a trage pârțuri în borcane pe care apoi le expedia clienților prin curier) mergea bine. Cu toate acestea, pe măsură ce numărul comenzilor creștea, Matto și-a schimbat dieta ca să aibă cu ce să umple toate recipientele.

„Îmi place să pun lucrurile în mișcare cu niște fasole, o brioșă cu proteine, uneori chiar și un iaurt (mai puțin zahăr este mai bine), niște ouă fierte tari”, a spus ea într-un videoclip pe care l-a postat de pe Instagram.

Mai târziu, a adăugat în shake-uri de proteine pentru a face ca pârțurile să miroasă mai rău, după cum a explicat într-un interviu acordat Jam Press.

Acest amestec, deși i-a umflat cu siguranță contul bancar, a avut un efect mai puțin plăcut asupra sistemului ei digestiv, iar la două luni de la începerea proiectului a fost nevoită să renunțe la el din cauza problemelor de sănătate.

„Îmi amintesc că în decurs de o zi am băut trei shake-uri proteice și un castron imens de supă de fasole. Mi-am dat seama că ceva nu era în regulă în acea seară, când stăteam întinsă în pat și am simțit o presiune în stomac care se deplasa în sus. Mi-a fost destul de greu să respir și de fiecare dată când încercam să inspir simțeam înțepături în zona inimii”, a declarat ea pentru Jam Press.

Stephanie Matto a crezut că suferea un atac de cord și s-a deplasat la spital împreună cu o prietenă. Totuși, nu a a fost vorba de probleme cardiace.

„Mi s-a explicat clar că ceea ce simțeam nu era un accident vascular cerebral sau un atac de cord, ci dureri foarte intense cauzate de gazele intestinale. Am fost sfătuită să îmi schimb dieta și să iau un medicament pentru suprimarea gazelor, ceea ce efectiv mi-a pus capăt afacerii”, a dezvăluit ea.

Cu toate acestea, Matto a reușit să vândă și un „borcan digital cu pârțuri” care va fi disponibil ca un non-fungible token (NFT, bun digital unic), vândut sub sloganul „ia parte la istorie cu prima colecție NFT generativă Borcanul cu Pârțuri – Imaginează-ți mirosul!”

Ca să știi mai mult, citește „Bani murdari. Cum fac afaceri cartelurile de droguri”

Toate strategiile și tacticile folosite de cartelurile de droguri cu scopul de a supraviețui și de a prospera pe o piață ilegală cu o cifră anuală a afacerilor de 300 de miliarde de dolari sunt, de fapt, creația unor mari corporații precum McDonald’s, Coca-Cola și Walmart. Indiferent că este vorba despre cercetare-dezvoltare, comerț electronic, resurse umane, delocalizare, concurență, relații publice sau schimbări în legislație, baronii drogurilor se lovesc de aceleași probleme ca o companie de talia lui Apple sau Ryanair. Prin urmare, când ei încep să gândească asemenea conducătorilor unor corporații, comportamentul lor nu poate fi înțeles decât cu ajutorul teoriei economice.

De la închisorile din El Salvador până la cele din Republica Dominicană, de la laboratoarele din Noua Zeelandă până la cele columbiene, de la palatul prezidențial din Mexic până la cel din Guatemala și de la piața europeană până la cea din SUA, autorul acestei lucrări face o adevărată radiografie a traficului mondial de stupefiante. În același timp însă, el propune un plan de combatere a acestui flagel cu care statele lumii se luptă zadarnic de zeci de ani.

„Bani murdari. Cum fac afaceri cartelurile de droguri” se găsește cu reducere pe Cartepedia, eMag sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, vezi episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Lasă un comentariu