Un club de fotbal spaniol și-a schimbat numele în „FC Pământul Plat”

„Suntem un club de fotbal profesionist care joacă în Campionatul Ligii Naționale din Divizia a Treia a Spaniei și vrem să fim o portavoce a milioanelor de oameni care cred în teoria Pământului plat și a tuturor celor care caută răspunsuri…”

O fi mingea rotundă, însă când vine vorba de locul pe care aleargă, jucătorii unui club de fotbal din Spania vor ca lumea întreagă să afle că Pământul este plat, iar acum au un nume și echipamente cu care să trâmbițeze această idee.

Pentru jucătorii echipei Mostoles Balompie (în imagine), Pământul are forma unui teren de fotbal. Foto: futbolmadrid.com

După cum se arată pe site-ul echipei, „suntem primul club de fotbal asociat cu o cauză, o idee, fără să aibă un loc anume”. Oare fiindcă niciun oraș nu îi vrea?

Președintele clubului, Javi Poves, a anunțat pe site-ul echipei (lansat în 2019) că clubul Mostoles Balompie (Mostoles este al doilea oraș ca mărime din zona metropolitană Madrid și „balompie” înseamnă „fotbal”), care joacă în Campionatul Ligii Naționale din Divizia a Treia din Spania (al patrulea sau cel mai de jos nivel al sistemului de fotbal spaniol, în cadrul căruia se întrec 360 de echipe) va părăsi orașul său de baștină și va deveni cunoscut drept „FC Pământul Plat”.

Javi Poves speră că adepții teoriei Pământului plat din lumea întreagă vor susține ideea și echipa. Poves a venit cu o idee de marketing strategic făcând acest anunț, care a fost rapid preluat de mass-media din lumea întreagă.

Se pare că Poves speră că curioșii care vor vizita site-ul echipei vor cumpăra drept suvenir un tricou cu noul logo al echipei. Echipa nu e deloc rea.

Adepții teoriei Pământului plat sunt de părere că NASA și celelalte agenții spațiale manipulează datele pentru ca omenirea să creadă iluzia că planeta este un corp ce seamănă cu o sferă. Foto: GQ Australia / Clipart

Sub titulatura Mostoles Balompie, fotbaliștii au jucat suficient de bine cât să promoveze în Divizia a Treia. Și, dacă trebuie să-ți alegi o cale de a promova propria ta credință în teoria Pământului plat, se pare că sportul este cea mai bună opțiune: foști și actuali baschetbaliști din NBA, precum Kyrie Irving, Shaquille O’Neal și Steph Curry spun că cred în această teorie.

„Există trei modalități de a manipula mintea – ce citești, ce vezi și ce auzi. La școală, suntem învățați mai întâi faptul că Columb a descoperit America, însă, când a ajuns acolo, a dat peste niște oameni cu pielea albă și cu plete care fumau pipa păcii. Ce îți spune acest lucru? Faptul că nu Columb a descoperit America.” – Javi Poves, FC Pământul Plat

O mare parte a mișcării Pământului plat, după cum subliniază Shaquille O’Neal, nu încearcă să demonstreze teoria, ci faptul că guvernul sau cei de la putere ascund de mase adevărul privind forma Pământului.

Dintr-un motiv sau altul, această teorie atrage sportivii – pe lângă cei menționați, lista include și jucători de fotbal american celebri.

Javi Poves, fost fotbalist, actualmente manager al echipei din Mostoles, se declară „un om antisistem”. Foto: minutosettantotto.it

Cine lipsește? Jucătorii de golf, de tenis și cei de baseball – oare aceștia cred în faptul că Pământul este rotund prin prisma experienței lor cu gravitația și traiectoriile mingilor? Nici sportivele nu prea sprijină ideea – cel puțin nu în mod public.

„Este o echipă din care poate face parte oricine, oriunde s-ar afla.” Aceasta este cea mai interesantă parte din declarația de intenție a clubului FC Pământul Plat. Să sperăm, însă, că sunt pregătiți și să fie huiduiți.

Ca să știi mai mult, citește „Origini. Cum a modelat Pământul istoria omenirii”

Când vorbim despre istoria omenirii, ne concentrăm adesea asupra marilor lideri, a forțelor demografice și a războaielor decisive. Dar cum ne-a modelat Pământul destinul? Planeta noastră se clatină, determinând schimbări climatice care au forțat trecerea de la o viață nomadă la agricultură. Terenul muntos a dus la dezvoltarea democrației în Grecia. Mai târziu, modelele de circulație atmosferică au modelat evoluția explorării, colonizării și comerțului global.

Chiar și astăzi, comportamentul de vot în sud-estul Statelor Unite urmează în cele din urmă modelul subiacent al sedimentelor vechi de 75 de milioane de ani dintr-o mare de mult dispărută. Pretutindeni putem observa amprenta profundă a planetarului asupra umanului. De la cultivarea primelor plante până la fondarea statelor moderne, „Origini” explică modul în care forțele planetei (adică dinamica plăcilor tectonice, curenții oceanici, clima și materiile prime) au influențat evoluția, viața și istoria omului.

Profesor specializat în popularizarea științei, Lewis Dartnell a creat o lucrare care ar trebui să fie înțeleasă de aproape orice cititor.

„Origini. Cum a modelat Pământul istoria omenirii” se găsește cu reducere pe Elefant sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

3 comentarii la „Un club de fotbal spaniol și-a schimbat numele în „FC Pământul Plat””

  1. Cei din perioada medievala erau pur si simplu tarani needucati, insa astia is bolnavi mintal. Nivelul omenirii scade, este la fel ca in filmul ”Idiocracy (2006)”. Toata lumea ar trebui sa vaza filmul ala.

    Răspunde
  2. Pe lângă cei care susțin teoria Pământului plat, mai dau o mână de ajutor inclusiv cei care mediatizează Pământul glob, prin mediatizarea unei clătite în spațiul cosmic, ca realitatea să nu fie conștientizată de marea masă de oameni. Pentru că materia fizică pe care locuim noi, este infinită în spațiu, și pe suprafața acesteia există din loc în loc, habitate biologice create având ca bază un element chimic, de către o energie dotată cu conștiință, habitate protejate de un dom energetic. Vedem că Luna ne arată o singură față, pentru că este un disc, la fel cu Soarele care este tot un disc. Domul energetic care ne protejează are locuri la marginea exterioară, pe unde se poate părăsi acest habitat, doar că ieșind în vidul din afara domului, ai nevoie de o tehnologie pe care noi pământenii nu o avem. O au alții, din alte habitate, care ne mai vizitează din când în când. Și pentru că aceste habitate sunt niște experimente, nu au voie să intervină în cadrul experimentului. Când experimentul dă greș, adică ființele dotate cu conștiință și spirit se focusează pe lumea materială în detrimentul celei spirituale, energetice, habitatul este curățat de locuitorii săi, și se reia experimentul.

    Răspunde

Lasă un comentariu