Fata atacată de caracatița pe care încerca s-o mănânce de vie

Imaginează-ți cum ar fi să te trezești dimineața și să cauți în aplicația ta de știri preferată după ultimele informații ale zilei. Ce te-ai aștepta să afli? Ultimele evoluții politice, probabil ceva despre meteo și niște sport.

Și, când colo, ce găsești? O știre care îți spune că o femeie a încercat să mănânce o caracatiță vie care a ripostat. Și asta te face să te întrebi: oare am înnebunit cu toții?

Filmarea cu „vânatul atacând vânătorul” a devenit virală. Fata a transmis în direct încercarea nereușită de a mânca o caracatiță vie. Foto:  captură YouTube

O blogger-iță din China a decis că viața ei în obscuritate trebuia să ia sfârșit și a țintit lumina reflectoarelor.

Nu este ceva surprinzător, ținând cont de faptul că au mai existat provocări cum ar fi luptele cu caracatițe (în care oamenii se luptau sub apă cu cefalopodele!) înfulecarea de capsule de detergent lichid sau tragerea pe nas a prezervativelor, în urma cărora aceste celebrități virale au avut de-a face cu o soartă mai rea decât una care presupune doar internarea în spital.

Însă acum, această fată a inventat ceva nou: „Provocarea Mănâncă o caracatiță vie!” Filmarea de 50 de secunde, realizată în orașul Jiangsu, o înfățișează pe fată încercând să mănânce o caracatiță.

La început, fata se atașează de caracatiță și pare a fi vorba de o relație pozitivă și sănătoasă între om și lumea marină. Însă, în curând, totul se transformă într-o secvență de groază, pe măsură ce caracatița începe să-și atașeze tentaculele de fața fetei.

Un tentacul se lipește de pleoapa ei și celălalt de buza de sus. Fata este cuprinsă de durere. În finalul bătăliei, fata se eliberează de caracatiță, dar nu înainte ca animalul să o și muște de față.

Putem vedea că fata sângerează. În acest moment, orice ființă umană ar renunța pentru totdeauna la ideea de a mânca o caracatiță vie. Dar ce face fata?

Le promite celor care o urmăresc că va mânca o caracatiță „data viitoare”. De asemenea, este fericită știind că filmarea va deveni virală și o va face o celebritate. Ce lume nebună, nu-i așa?

Pe platformele sociale, fata a fost criticată. Business Insider relatează că un utilizator a scris că fata trebuie să-și fi învățat lecția. Un utilizator al unei platforme sociale chineze susține că animalul a încercat să mănânce fata, în loc ca fata să-l mănânce pe el.

Caracatițele gigantice din Pacific au multe ventuze, aproape 280, pe fiecare dintre cele opt tentacule. Caracatițele își folosesc tentaculele pentru a se apăra de prădători. În filmare putem vedea forța acestor ventuze.

Să sperăm că oamenii vor înțelege mai bine acum că nu trebuie să se pună cu natura. Sau poate că nu vor înțelege, și vom avea parte de încă o filmare virală ciudată și prostească. Vom trăi și vom vedea.


În continuare, descoperă și:

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

2 comentarii la „Fata atacată de caracatița pe care încerca s-o mănânce de vie”

  1. Monstruos! Cand cruzimea umana nu mai cunoaste limite…
    Sa mananci ca sa traiesti e una, cand chinui ,,mancarea,, consumand-o de vie doar ca sa cresti in atentie, fara sa iti pese de suferinta creaturii, arata un narcisism pur si nevoie de afirmare, dar si o lipsa de emotie, de mila…

    Răspunde

Lasă un comentariu