O fată de 15 ani s-a supus unor operații estetice ca să pară mai tânără

O chinezoaică de 15 ani care arăta cu câteva decenii mai în vârstă din cauza unei boli rare a dobândit o înfățișare nouă cu ajutorul chirurgiei plastice, după ce mai mulți donatori s-au oferit să acopere costurile medicale.

Nu dai în fiecare zi peste adolescente care apelează la operațiile estetice ca să pară mai tinere. Pe de altă parte, nu prea dai nici peste fete de 15 ani care arată ca bunicile lor.

Povestea lui Xiaofeng, o tânără din Liaoning, China, care suferea de o boală rară din cauza căreia arată ca o femeie trecută de 60 de ani, a ajuns la știri în decembrie 2019.

Din cauza aspectului său de „femeie de 60 de ani”, Xiaofeng era ridiculizată de colegii de școală. Foto: Weibo

Mass-media din întreaga Asie au relatat cum primele simptome ale bolii incurabile cunoscute ca progeria au apărut când Xiaofeng avea numai un an. Când a ajuns la adolescență, deja arăta ca o bătrână.

Pielea care îi atârna a transformat-o în ținta glumelor crude la școală, iar abuzul constant a făcut-o să renunțe la studii. Trista sa poveste a impresionat milioane de oameni, dintre care mulți au donat bani pentru o operație care s-o ajute pe fată să arate în conformitate cu vârsta ei.

 

„Uneori oamenii îmi spun mătușico sau bunicuțo, ceea ce mă întristează. Nu mai vreau să merg la școală arătând așa. Dacă aș putea să-mi schimb aspectul, mi-ar plăcea să mă întorc la școală.

Nu trebuie să fiu cea mai drăguță. Vreau doar să fiu la fel cu celelalte adolescente și să trăiesc fără să atrag priviri ciudate”, a declarat Xiaofeng în cadrul unui interviu în luna decembrie.

Operațiile estetice i-au conferit aspectul normal pentru vârsta sa. Foto: Weibo

Sătulă să le facă față colegilor cruzi de la școală, fata a decis să rămână acasă și să aibă grijă de păsările familiei, sperând că într-o zi își va putea continua studiile în alte circumstanțe.

Cazul ei a ajuns la urechile filantropului chinez Guo Mingyi, care a organizat strângeri de fonduri în beneficiul fetei și a reușit să acopere costul unei operații estetice care să-i confere un aspect tineresc.

Pe 29 decembrie, Xiaofeng a fost supusă unei operații de „reîntinerire facială”, unei intervenții de reconstrucție la nas, precum și unei microoperații care să înlăture ridurile și pielea lăsată din jurul gurii.

Foto: Weibo

Costul intervenției a fost stabilit inițial la 500.000 de yuani (64.000 de euro), însă Shi Lingzhi, director al Spitalului de Chirurgie Plastică Shenyang Sunline, a declarat că spitalul a decis să o ajute pe fată suportând 70% din costuri.

Pe 25 ianuarie, Xiaofeng a arătat lumii rezultatele operațiilor, în cadrul unei conferințe de presă. Fata s-a declarat încântată de noul ei aspect, adăugând că dorea să se întoarcă la școală și să învețe ca să devină doctor.

„Acum sunt foarte fericită și foarte mișcată fiindcă am devenit frumoasă. Simt că am mai multă încredere în mine. După ce am trecut prin această operație, cred că în lumea noastră există miracole.

După ce mă voi întoarce la școală, voi studia ca să devin medic. Simt că dacă devin medic îi voi putea ajuta pe alții și voi putea răspândi iubire”, a spus Xiaofeng.


În continuare, citește și:

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu