Monstrul cu trei degete, o farsă colosală realizată cu „papucii de pinguin” gigantici

În februarie 1948, un locuitor din Clearwater, Florida, s-a confruntat cu un lucru complet neașteptat. Plimbându-se pe plajă într-o dimineață, a dat peste niște urme remarcabile în nisip.

Urmele erau enorme, lungi de 35 de centimetri și late de 28 de centimetri și – ceea ce era și mai ieșit din comun – fuseseră făcute de o creatură cu trei degete prevăzute cu niște gheare lungi.

„Monstrul cu trei degete” a lăsat urme pe plajă. Foto: Amazon

Aceste urme ciudate păreau a ieși din golf, traversau țărmul pe o lungime de aproximativ 3.6 kilometri, după care se întorceau în apă și dispăreau.

Nimeni nu putea să-și dea seama ce anume lăsase acele urme, dar pentru toată lumea era clar că aveau de-a face cu o creatură de talie mare. Urmele creaturii au apărut pe plajele mai multor orașe din Florida timp de doi ani.

Creatura despre care se presupunea că era responsabilă a fost numită „Monstrul cu trei degete”. La acea vreme, mai mulți oameni au susținut că îl zăriseră, căci trebuia să fie vorba de un monstru.

O pasăre uriașă sau un buștean cu cap de porc

Modelul de Cryptoclidus folosit într-un program de televiziune pentru a reprezenta monstrul din Loch Ness. Foto: Wikimedia

Era descris ca fiind o creatură asemănătoare cu o pasăre sau cu un buștean mare și păros, cu cap de porc. Reacțiile oamenilor au variat între uimire, groază și scepticism.

Dacă era vorba de o creatură ciudată din apă, ce distrugeri putea să facă? Dacă era o înșelătorie, cine anume ar fi depus atât efort și în ce scop?

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Urmele ciudate i-au atras atenția lui Ivan Sanderson, un zoolog reputat, care scria articole pe subiecte științifice în New York. Sanderson a sosit în Florida ca să investigheze și a studiat urmele timp de câteva luni, stând de vorbă cu martori.

A luat o urmă a creaturii acasă la el, potrivit Orgone Research. Sanderson era un fel de Indiana Jones al lumii zoologiei. Călătorise de mai multe ori în jungla africană din partea Universității Cambridge și a British Museum și a folosit aceste experiențe pentru a scrie un bestseller.

O urmă de „pinguin uriaș”. Foto: Orgone Research

De asemenea, Sanderson a inventat termenul de criptozoologie, referindu-se la încercarea de a descoperi niște creaturi legendare, cum ar fi monstrul din Loch Ness.

Așadar, dacă exista un om care să poată elucida misterul urmelor cu trei degete, acesta era Sanderson. După studii și cercetări extinse, Sanderson a ajuns la concluzia că urmele nu puteau fi o înșelătorie.

Păreau prea adânc imprimate pentru a fi fost făcute de un om sau de o mașinărie. Sanderson a mers până la a susține că zărise creatura.

A descris-o ca având o lungime de 3.6 metri, o culoare galben-cenușie și brațe mari, care semănau cu niște înotătoare. A mai spus că făcea valuri mari atunci când înota, ca și cum ar fi avut o detentă puternică.

Concluzia sa finală a fost că trebuia să fie vorba de un pinguin enorm, oricât de stupid ar suna. După aceea, urmele au mai fost văzute de câteva ori în anii ’50, însă după 1958 nu au mai fost văzute nici urme și nici pinguini uriași.

O farsă care a ținut 30 de ani

30 de ani mai târziu, pe 11 iunie 1988, misterul a fost elucidat. St. Petersburg Times a scris un articol care susținea că „Monstrul cu trei degete” era o înșelătorie.

Un bărbat din Clearwater, Tony Signorini, a mărturisit că el și un amic lăsaseră acele urme cu ani înainte. Autorul articolului a mers la service-ul auto al lui Signorini ca să-i ia un interviu și bărbatul i-a arătat o pereche de papuci de fier foarte mari, prevăzuți cu trei degete.

Ivan Sanderson ținând în mână mulajul unei urme lăsate de „Monstrul cu trei degete”. Foto: Orgone Research

Potrivit lui Signorini, ideea de a crea aceste urme a fost a lui Al Williams, prietenul și șeful lui la acea vreme. Se pare că Williams fusese captivat de niște fotografii din revista Smithsonian care înfățișau o urmă de dinozaur fosilizată.

După ce a examinat poza, Williams a venit cu ideea de a fabrica niște papuci care să lase urme uriașe. Când modelul a fost gata și a fost atașat de o pereche de teniși, cei doi l-au pus într-o barcă și au vâslit până au ajuns în apa puțin adâncă din apropierea țărmului.

Apoi, Signorini și-a montat picioarele de dinozaur și a ieșit din apă pe țărm. Pentru ca între urme să existe o distanță mare, Signorini a făcut salturi mari de pe un picior pe altul.

Cum fiecare dintre cei doi papuci cântărea aproximativ 15 kilograme, a fost nevoie de timp și forță.

De-a lungul anilor, Signorini obișnuia uneori să scoată picioarele din ascunzătoare și să povestească prietenilor și familiei întreaga aventură.

Tony Signorini, încălțat cu uriașii săi „papuci de pinguin”, făcuți din fier. Cu toate că autorii farsei voiau să lase impresia că sunt urme de dinozaur, zoologul Ivan Sanderson a crezut că la mijloc trebuia să fi fost un pinguin uriaș. Foto: Orgone Research

Partenerul său, Al Williams, a murit în 1970. Ivan Sanderson și-a îndreptat interesul pentru criptozoologie în alte direcții și investiga fenomene cum ar fi Big Foot și OZN-urile înainte de moartea sa, survenită în 1973.

Tony Signorini a murit în 2013 și i-a lăsat papucii buclucași fiului său, Jeff. De când a moștenit papucii, Jeff a fost abordat de două organizații istorice, care și-au exprimat interesul de a expune aceste obiecte ciudate care făceau parte din istoria Floridei.

Totuși, Jeff a refuzat, spunând că tatăl său și-a dorit ca obiectele să rămână în familie.


Acum, după ce ai aflat despre această farsă cu „picioare de pinguin uriaș”, citește despre Mary Toft, femeia care i-a convins pe doctori că naște iepuri, apoi descoperă farsa incredibilă a uriașului din Cardiff.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu