Familiile defavorizate din Rusia au primit pufuleți drept ajutor alimentar

Dacă acest articol ar fi fost postat pe 1 aprilie, ar fi fost considerat o glumă. Din păcate, însă, este adevărat. La începutul lunii mai, presa rusă a relatat că Fondul de Caritate Rus a desfășurat o operațiune în care a distribuit peste o mie de pungi cu pufuleți Cheetos către zeci de familii sărace din regiunea Tula.

Aproximativ 700 de mesaje de mulțumire au fost postate pe postările de pe rețelele de socializare cu privire la evenimentul caritabil, dar fotografiile beneficiarilor având pufuleți pe masă spun o poveste cu totul diferită…

Foto: Wikimedia
Foto: VKontakte

Cele 700 de mesaje au fost descrise ca fiind „suspecte” de majoritatea agențiilor de știri rusești, deoarece toate aveau cam același conținut:

„Familia noastră mulțumește foarte mult Fondului de Caritate Rus pentru gustările delicioase. Multe mulțumiri tuturor voluntarilor și șoferilor pentru munca și grija pentru familiile noastre.”

Foto: Pexels.com
Foto: VKontakte

De parcă mesajele de recunoștință luate cu „copy/paste” nu ar fi fost oricum un semnal de alarmă, fondul a făcut și greșeala de a posta pe platforma rusească de socializare VKontakte fotografii ale familiilor pe care le-a ajutat cu pungile de Cheetos. Fețele oamenilor din imagini spun totul…

Foto: DepositPhotos.com
Foto: VKontakte

Nici reacțiile publicului larg nu au fost favorabile.

Foto: Wikimedia
Foto: VKontakte

„Este jenant chiar să raportezi un astfel de ajutor! Este pur și simplu o rușine și o bătaie de joc”, a afirmat utilizatoarea Inna Barinova într-un comentariu preluat de presa locală.

Foto: FreeImages.com
Foto: FreeImages.com

„Am văzut știrea asta pe un alt site, am crezut că e ca o glumă de 1 aprilie. Doamne, s-a dovedit a fi adevărată… Nu-mi pot reveni, sunt în stare de șoc :)”, a scris o altă persoană.

Foto: Pexels.com
Foto: VKontakte
Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu