A mințit 30 de ani în CV, păcălindu-i pe toți că este expert în ucigași in serie

Scriitorul Stéphane Bourgoin, ale cărui cărți despre criminali în serie s-au vândut în milioane de exemplare, a recunoscut, după 30 de ani de „carieră”, că a inventat cea mai mare parte din experiența sa, inclusiv faptul că s-a instruit la FBI și că soția sa a fost ucisă.

Bourgoin a scris peste 40 de cărți și până nu demult era privit în Franța și în întreaga Europă drept un expert în criminologie.

Stephane Bourgoin
Scriitorul Stéphane Bourgoin. Foto: World Today News

A debutat în 1992, cu un eseu despre Jack Spintecătorul, iar un an mai târziu a publicat prima carte – „Serial killers: Anchetă privind ucigașii în serie”.

Pe lângă activitatea de scriitor, Bourgoin a fost gazda unei serii de filme documentare pe această temă, difuzate în Franța.

„Expertul” a susținut că a intervievat peste 70 de ucigași în serie și că a fost instruit la baza FBI din Quantico, Virginia.

Bourgoin a afirmat și că soția sa a fost ucisă în 1976 de un bărbat care ulterior a mărturisit că a comis 12 crime.

Însă o anchetă postată în ianuarie 2020 pe canalul de YouTube 4ème Oeil Corporation a dezvăluit că scriitorul își falsificase întreaga experiență.

Proprietarii canalului au postat o serie de clipuri video în care au dezvăluit incoerențele și minciunile „specialistului” criminolog.

Într-un final, Bourgoin a recunoscut în presa franceză că soția despre care vorbea nu a existat niciodată.

Stephane Bourgoin 02
Cărțile lui Bourgoin s-au vândut în milioane de exemplare. Foto: Le Parisien

A recunoscut, de asemenea, că nu a fost instruit niciodată la FBI. Nu l-a intervievat niciodată pe criminalul în serie Charles Manson și a stat de vorbă cu mult mai puțini ucigași decât a pretins anterior.

De asemenea, Bourgoin nu a activat niciodată ca fotbalist profesionist – o altă afirmație pe care a făcut-o de-a lungul anilor.

Bourgoin regretă ce a făcut

„Minciunile m-au ajuns din urmă. Am ajuns la momentul bilanțului”, a declarat acesta într-un interviu publicat de Paris Match pe 6 mai 2020.

Într-un alt interviu, publicat pe 12 mai 2020 de Le Parisien, Bourgoin a mers și mai departe și a mărturisit că este un mincinos patologic.

„Îmi recunosc greșelile. Mi-e rușine că am mințit, că am ascuns lucruri ”, a spus Bourgoin.

Soția despre care a afirmat că a fost ucisă nu a existat niciodată. Scriitorul a recunoscut că a creat personajul având ca punct de plecare o femeie pe nume Susan Bickrest, pe care a cunoscut-o într-un bar din SUA.

Stephane Bourgoin 03
Foto: Le Parisien

În 1975, Susan Bickrest, în vârstă de 24 de ani, a fost ucisă de criminalul în serie Gerald Stano, care a mărturisit ulterior alte 41 de crime și a fost executat în 1998.

Bourgoin le-a spus jurnaliștilor că are nevoie de consiliere psihologică și că a mințit despre viața lui deoarece a simțit că nu este apreciat cu adevărat.

„Îmi pare sincer rău. Mi-e rușine de ceea ce am făcut, este absolut ridicol ”, a spus scriitorul.


Se spune că cea mai eficientă minciună este aceea pe care și tu o crezi. Află povestea bărbatului din Rusia care a construit o graniță falsă între Rusia și Finlanda și a taxat emigranții cu 11.000 de dolari pentru a-i ajuta să treacă ceea ce ei credeau că este frontiera cu Uniunea Europeană. Apoi, te invităm să citești un articol interesant despre știința minciunii: bărbații cred că mint mai bine ca femeile, mincinoșii experți preferă să te mintă în față.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu