7 moduri în care corpul uman s-ar putea schimba în următorul secol

Cu toate că unii consideră că evoluția umană s-a încheiat cu mult timp în urmă, acest proces nu se oprește, de fapt, niciodată. De exemplu, în ultimele secole, oamenii au devenit mai solizi și mai înalți, iar durata de viață aproape că s-a dublat.

Aceste tendințe nu dau semne de încetinire. Din contră, transformarea va continua și va deveni tot mai accelerată. Savanții, medicii și futurologii opinează că, peste 100 de ani, corpul omenesc va avea un aspect diferit față de cel de acum.

Iată câteva dintre posibilele schimbări prin care va trece corpul uman.

1

Vom avea trupuri mai flexibile?

Flexibilitate
Foto: elegando.de

Pe măsură ce evoluăm, este posibil ca scheletul nostru să dezvolte mai mult cartilaj, pentru a reduce impactul accidentelor, al căderilor sau al altor vătămări.

Experții cred că, în viitor, oasele rigide nu vor fi la fel de importante pentru organism și, prin urmare, vom dobândi mai multă flexibilitate.

2

Vom fi mai înalți?

Tendința ca oamenii să devină mai înalți va continua și în următorii 100 de ani. La mijlocul secolului al XIX-lea, un bărbat de statură medie avea 1.67 metri înălțime, pe când în anii ’70 înălțimea medie ajunsese deja la 1.77 metri.

„Cei mai importanți factori care influențează creșterea înălțimii medii de la o generație la alta este calitatea nutriției, starea de sănătate și, în general, o calitate superioară a vieții”, a afirmat William Leonard, profesor de antropologie la Universitatea Northwestern din Illinois.

3

Vom avea altă capacitate pulmonară?

În viitor, oamenii vor avea nevoie de plămâni capabili să absoarbă mai mult oxigen, ca adaptare la mediul tot mai poluat în care vom trăi.

Această schimbare ar putea surveni fie prin evoluție naturală, fie prin editare genetică, cred specialiștii.

4

Vom avea și degete mai flexibile?

Este probabil și ca degetele noastre să devină mai flexibile și să dobândească o precizie mai mare. Această schimbare ar putea fi determinată de utilizarea tot mai frecventă a tastaturilor și a ecranelor tactile, o activitate care acum 100 de ani nu exista.

Touchscreen
Foto: bacs.co.uk
5

Vom vedea și vom auzi mai bine?

Noile tehnologii ar putea face ca dizabilitățile precum surzenia și cecitatea să poată fi corectate. Dacă privim doar felul în care au evoluat recent aparatele auditive, ne putem da seama că progresele în aceste domenii vor fi exponențiale.

La fel și în cazul ochilor: în momentul de față, o echipă din Germania lucrează la ochi artificiali care să le permită orbilor să distingă lumina de întuneric.

Deși tehnologia este la început, savanții că se va ajunge la punctul în care orbii vor putea vedea forme, apoi culori și, într-o zi, imagini clare.

6

Vom suferi de mai multe alergii?

Alergii
Foto: drsummitshah.com

În același timp, pe măsură ce condițiile de viață se îmbunătățesc mulțumită tehnologiei și expunerii reduse la microbi, bacterii și infecții, s-ar putea ca sistemele noastre imunitare să înceapă să lupte cu substanțe care erau inofensive în trecut.

Acesta însemna că oamenii ar putea dezvolta alergii noi. S-ar putea să avem sisteme imunitare mai slăbite, dar s-ar putea și să trăim într-o societate în care nu va mai fi nevoie de ele deloc.

7

Vom părea mai tineri?

Tehnologia de încetinire a îmbătrânirii și chirurgia plastică progresează cu viteză amețitoare, așa că va fi mai ușor să reducem efectele negative ale îmbătrânirii și vom părea mai tineri decât suntem cu adevărat.

În viitor, datorită accesului tot mai facil la astfel de servicii, tot mai mulți vârstinici vor alege să arate cu 20 de ani mai tineri.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu