3 lucruri mai puțin știute despre Eva Braun, femeia de lângă Hitler

Timp de zeci de ani, Eva Braun a fost descrisă ca nimic mai mult decât o blondă nu prea deșteaptă care se afișa adesea în public la brațul lui Adolf Hitler.

Dacă la începuturile relației cu Hitler era foarte tânără și naivă, timiditatea partenerei Fuhrer-ului a dispărut treptat și tânăra și-a asigurat o poziție de necontestat în cercul de apropiați ai liderului german.

Cum a fost posibilă ascensiunea Evei Braun? Explicația se găsește în trecutul ei…

A fost trimisă la școala de maici

eva braun-maici
Foto: Wikimedia

Eva Braun s-a născut în februarie 1912, la Munchen. Când se apropia de adolescență, singurele ei preocupări păreau a fi hainele, machiajul și băieții.

Deși părinții săi s-au ocupat intens de educația ei și a celor două surori ale sale, rezultatele școlare ale Evei erau mediocre, iar tânăra nu părea să exceleze la nicio materie, în afară de sport.

Din cauza pasiunii exagerate pentru băieți, părinții Evei au considerat că e mai bine să o țină departe de tentații. Așa a ajuns tânăra Eva Braun la școala de maici.

Dar prezența ei în acel mediu strict nu avea să dureze prea mult. În încercarea de a deveni independentă financiar, s-a angajat la un studio de fotografie. Această decizie avea să-i schimbe viața pentru totdeauna.

Când l-a cunoscut pe Hitler, nu știa cine era acesta

eva braun 2
Foto: Wikimedia

Studioul care o angajase îi aparținea fotografului personal al lui Hitler, Heinrich Hoffman. Eva Braun l-a cunoscut pe Hitler în octombrie 1929, pe când avea doar 17 ani.

Însă tânăra habar nu avea cine era cu adevărat bărbatul cu care tocmai făcuse cunoștință, deoarece viitorul Fuhrer îi fusese prezentat drept „domnul Wolf”.

În însemnările din jurnalul său, Eva Braun se referea la Hitler sub acest nume și chiar i-a scris o scrisoare surorii sale, povestindu-i momentul în care s-au întâlnit pentru prima oară.

Eva Braun a încercat să se sinucidă de două ori

eva braun
Foto: Wikimedia

La sfârșitul lui 1932, Eva Braun a încercat să se sinucidă. A luat arma tatălui ei și s-a împușcat în piept, dar glonțul nu a atins inima.

După ce a fost găsită, a insistat să fie tratată de medicul personal al lui Hitler, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că tânăra făcuse acest gest extrem doar pentru a-i atrage lui Hitler atenția.

Apoi, în mai 1935, încercat să se sinucidă luând somnifere deoarece Hitler nu o mai căutase de trei luni. În intrarea din jurnal, la acea zi, tânăra notase:

„Doamne, mă tem că nu va răspunde astăzi. De data aceasta am decis să iau 35 de pastile și moartea va fi sigură. Măcar dacă ar pune pe cineva să mă sune…”

Această a doua tentativă de suicid a dat roadele scontate, iar în 1936 locuia deja cu Hitler la castelul Berghof din Alpii Bavarezi.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Se vede că Esti preocupat de lucrurile astea şi e ceva fantastic . Dă-i īnainte că faci o treabă bună .

  • SANDA OBERNEDER spune:

    Multe din ele sint greu de conceput in secolul nostru cu toata deschiderea mea catre tot ce-i “ciudat>curios “.

  • >