Eu sunt Isus Cristos: Jocul video controversat în care trebuie să faci minuni biblice

Un joc video care urmează să fie lansat pe piață a stârnit controverse din cauza premiselor sale – cei care îl joacă vor avea rolul lui Isus Cristos și vor trebui să îndeplinească „peste 30 de minuni biblice”, cum ar fi înmulțirea peștilor, vindecarea bolnavilor sau liniștirea mărilor furtunoase.

Intitulat „Eu sunt Isus Cristos”, jocul (dezvoltat de PlayWay) este un simulator realist inspirat de povești din Noul Testament, de la botezul lui Isus în râul Iordan, până la înviere.

Isus și apostolii într-o scenă din jocul „Eu sunt Isus Cristos”. Foto: Steam

Într-un trailer care, deși a fost publicat la 7 decembrie 2019, a acumulat deja peste 850.000 de vizionări, vedem cum Isus vindecă o femeie oarbă (Matei 21:14), produce pești din nimic pentru un pescar înfometat (Ioan 6:35) și merge pe apă ca să salveze o barcă prinsă de furtună (Marcu 4:41).

Se pare că toate aceste minuni duc la scăderea resurselor de abilități magice ale lui Isus.

„Devino Isus Cristos în acest simulator realist! Roagă-te ca El să primești superputeri și fă miracole precum cele din Biblie, cum ar fi alungarea demonilor, vindecarea și hrănirea oamenilor, învierea și altele”, se arată în descrierea jocului de pe site-ul Steam.

Deocamdată, Biserica Catolică nu a avut nicio reacție, însă mulți vorbesc despre joc în mediul online. Există o dezbatere legată de faptul că abilitățile personajului central al jocului se pot epuiza, ceea ce ar sugera faptul că Isus are puteri limitate.

Alții au vorbit de „bătălia realistă cu Satana” pe care cei de la PlayWay susțin că gamerii o vor întâlni în acest simulator. Experimentarea răstignirii din perspectiva lui Isus, precum și faptul că iese dintr-o peșteră după ce a înviat au declanșat tot felul de reacții pe platformele sociale.

Unii cred că este amuzant, în timp ce alții susțin că jocul este trivial sau chiar o blasfemie.

Dezvoltatorul polonez de jocuri video PlayWay este binecunoscut pentru diferitele sale simulatoare, de la simulări ale unei ferme până la simularea unui service auto.

Apoi, dezvoltatorul a scos pe piață și jocuri ciudate, cum ar fi un simulator în care joci rolul unui președinte al SUA și un joc bizar precum „Simulatorul Moș Crăciun Beat”. Însă „Eu sunt Isus Cristos” este, fără îndoială, cel mai ciudat titlu de până acum.


Ți s-a părut interesant? Citește și:

Ca să știi mai mult

Cartea dedicată de Rodney Castleden „inventatorilor din trecut, prezent și viitor” este un omagiu adus imaginației creatoare a omului și un îndemn la cunoașterea și aplicarea în beneficiul societății a tuturor marilor descoperiri ale minții omenești. Autorul prezintă în ordine cronologică o selecție fascinantă de peste 250 de invenții (și de topuri ale lor), menționând numele autorilor – când se cunosc – , conjunctura economico-socială a momentului, problemele pe care inventatorii încercau să le rezolve, importanța pentru contemporaneitate și felul în care fiecare dintre ele a avut darul de a schimba lumea.

Comandă cartea „Invenții care au schimbat lumea. De la electromagnet la GPS” pe Elefant sau pe Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>