Așa vor arăta peste 20 de ani oamenii care lucrează la birou

Toți știm că statul la birou perioade lungi de timp are efecte negative asupra sănătății. Iar viitorul nu este prea strălucit dacă acest model în mărime naturală, care înfățișează cum vor arăta peste 20 de ani cei care lucrează în birouri, este exact.

Emma, după cum au botezat-o creatorii ei, nu arată prea bine. Are ochii uscați și roșii din cauza orelor petrecute în fața monitorului, spinarea cocoșată ca a lui Quasimodo, kilograme în exces, membrele umflate din cauza circulației proaste și eczeme cauzate de stres.

Emma
Modul în care arată Emma este înfricoșător. Foto: msn.com

Din fericire, Emma este doar o păpușă în mărime naturală, creată de o echipă de cercetători condusă de futurologul William Higham. Însă, în viitor, lumea ar putea fi plină de astfel de persoane, dacă nu facem ceva pentru a ne schimba mediul și cultura de lucru.

„Dacă nu facem schimbări radicale în privința vieții noastre profesionale, cum ar fi mai multă mișcare, schimbarea poziției când stăm așezați la birou, pauze regulate pentru plimbare și îmbunătățirea echipamentului de la locul de muncă, locurile noastre de muncă ne vor îmbolnăvi”, le-a spus Higham jurnaliștilor britanici.

Cercetătorii nu au inventat-o pe Emma și simptomele ei. Pentru a-i stabili configurația, ei au studiat peste 3.000 de angajați ai unor birouri din Franța, Germania și Marea Britanie.

Emma este o avertizare

Așa au aflat că 50% dintre ei se plângeau de dureri de ochi, 49% de dureri de spate, 48% de dureri de cap și 45% de gât înțepenit, printre alte simptome cauzate de locul de muncă. Pe baza acestor date, Higham și colegii săi au creat un o proiecție a modului în care vor arăta peste 20 de ani cei care fac muncă de birou.

„Raportul «Colegul de muncă din viitor» arată că angajații trebuie să acționeze acum și să facă ceva în legătură cu amenințările la adresa sănătății la care se expun la locul de muncă”, a spus futurologul englez.

Emma este doar un model la scară naturală, care are cu rolul de a ne arăta cum locul de muncă poate duce la transformarea fizică vizibilă a angajaților. Potrivit echipei care a elaborat raportul, mai avem doar 20 de ani până când Emma va deveni o realitate sinistră.

Este important de reținut că proiectul „Colegul de muncă din viitor” nu este un studiu științific validat de alți savanți. El a fost comandat de compania producătoare de mobilier de birou Fellowes.

Dar, oricum ar sta lucrurile, Emma ne oferă o perspectivă îngrijorătoare asupra efectelor pe care munca de birou le are asupra corpurilor noastre.


Pentru a se asigura că angajații lor au performanțe bune fără a se surmena, unele companii apelează la soluții dintre cele mai ingenioase. De exemplu, o companie din Grecia a introdus biroul-pat, pentru angajații care vor să tragă un pui de somn la locul de muncă. Tot în același registru, descoperă 7 spații de lucru în care munca pare o distracție.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu