Celălalt Elvis Presley: 8 lucruri pe care nu le știai despre „regele Rock’N’Roll-ului”

Elvis Presley va fi considerat întotdeauna „regele Rock’N’Roll-ului” și unul dintre cei mai influenți oameni din secolul XX. Artistul legendar care a inspirat cel puțin 85.000 de imitatori în jurul lumii și-a impus muzica în mainstream, cu spectacole pline de viață și cu dansul său neobișnuit, cu mișcări hipnotizante.

Cu siguranță, aspectul său fizic a contribuit substanțial la toată această aură. Se știu multe lucruri despre Elvis Presley, însă fațetele mai puțin cunoscute ale carierei și ale vieții sale private conțin detalii surprinzătoare.

Așadar, iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Elvis Presley.

1

„Mediocru și timid”

Elvis Presley
Foto: Getty Images

Nu toată lumea a recunoscut imediat talentul lui Elvis Presley. La școală, unul dintre profesori i-a spus că era mediocru. Elvis era un singuratic și colegii lui îl tachinau fiindcă îi plăcea „muzica pentru țărănoi”.

Poate că de aceea era timid când venea vorba să vorbească în public în copilărie, deși mai târziu a devenit un showman excentric și foarte încrezător.

Din perspectiva comportamentului său de mai târziu, este greu de imaginat că Elvis fusese un copil timid (atât de timid, încât uneori se bâlbâia).

2

Elvis Presley și-a vopsit părul cu cremă de pantofi

Elvis Presley
Foto: Pinterest

Elvis este cunoscut pentru multe caracteristici unice, iar una dintre trăsăturile sale emblematice a fost, cu siguranță, frizura. Dar celebrul său păr negru și lucios nu era natural. Era vopsit.

Elvis Presley s-a născut blond și a început să se vopsească încă din tinerețe, ca să aibă un aspect mai atrăgător. La un moment dat, a mărturisit că la început a folosit inclusiv cremă de pantofi ca să-și vopsească negru părul.

3

„Regele” a întâlnit-o pe viitoarea soție când ea avea 14 ani

Elvis Presley
Foto: Getty Images

La scurt timp după ce a fost recrutat în armată, „regele Rock’n’Roll-ului” a fost trimis în Germania. Acolo, a întâlnit-o pentru prima dată pe superba Priscilla Beaulieu, cu care avea să se căsătorească peste opt ani.

Priscilla avea doar 14 ani pe atunci, iar Elvis, 24. Relația cu unul dintre cele mai mari staruri din lume a avut costuri emoționale mari pentru tânără.

4

Anual, Elvis Presley dăruia un Cadillac primului om pe care-l vedea

Elvis Presley
Foto: Getty Images

Elvis a fost un om generos și și-a iubit orașul natal, Memphis. În fiecare an, când mergea la reprezentanța auto locală, Elvis îi cumpăra o mașină nouă primei persoane pe care o vedea.

Uneori, cozile de amatori ce sperau să primească o mașină de la „rege” se întindeau pe câțiva kilometri. Iată o listă a tuturor mașinilor Cadillac pe care Elvis le-a dăruit necunoscuților.

5

Fobia secretă a „regelui”

Elvis Presley
Foto: Getty Images

Elvis era germofob: cântărețului năvalnic cu chitară îi era frică de microbi și făcea orice ca să se asigure că se protejează. „Regelui” nu-i plăcea să ia masa în casele altor oameni, iar atunci când o făcea, își lua cu el propriile tacâmuri.

Potrivit soției sale, „obișnuia să bea din partea în care se afla toarta, știind că nimeni nu bea de obicei pe partea aceea.”

6

Elvis Presley a avut cimpanzeu drept animal de companie

Elvis Presley
Foto: Getty Images

Imaginea un star exotic nu este completă fără un animal exotic, iar Elvis Presley nu face excepție. „Regele” deținea un cimpanzeu botezat Scatter.

Cimpanzeul obișnuia să alerge printre oaspeții de la petrecerile date de Elvis în conacul său de la Graceland. Animalul urla și speria oaspeții, îmbrăcat adeseori în costum sau în cămăși hawaiiene.

Se pare că Scatter fusese învățat să facă niște șmecherii deocheate, ceea ce a făcut-o pe una dintre prietenele lui Elvis să-i dea un pumn în figură.

7

Lui Elvis i-au plăcut armele încă din copilărie

Foto: Getty Images

Elvis iubea armele la fel de mult cum iubea chitara. Și nu era cel mai grijuliu proprietar de arme din lume. Unul dintre prietenii lui, cântărețul Tom Jones, a spus că a descoperit la un moment dat un pistol pe care Elvis îl lăsase în șifonier.

Ginger Alden, o fostă iubită a lui Elvis, a relatat că acesta a tras odată cu arma într-un televizor. Și acestea nu sunt singurele incidente legate de Elvis și armele lui.

8

Elvis Presley a avut un frate geamăn, născut mort

Fratele geamăn al lui Elvis Presley, Jesse Garon, s-a născut mort. Mama lui Elvis, Gladys, a trecut printr-o naștere foarte dificilă pe 8 ianuarie 1935.

A născut acasă, în Mississippi. Acest eveniment nefericit a vătămat-o pe Gladys și a fost nevoie să fie internată în spital. După aceea, nu a mai putut să rămână însărcinată.

Foto: Getty Images

Nu s-a făcut nicio înmormântare pentru Jesse, iar Vernon, tatăl copiilor, i-a îngropat cadavrul într-o cutie de pantofi, într-un mormânt nemarcat. Elvis a fost bântuit de acest lucru și, la maturitate, a căutat mormântul fratelui său, însă nu l-a găsit niciodată.


În continuare, află care au fost cei mai misterioși muzicieni ai tuturor timpurilor, iar apoi citește despre copiii castrați pentru o voce perfectă: Istoria cântăreților „castrati”.

Ca să știi mai mult, citește „Viețile marilor compozitori”

În noua ediție a acestei cărți de mare succes, Harold Schonberg ne introduce în lumea celor mai mari muzicieni din istorie, de la Monteverdi până la tonaliștii anilor 1990, printr-o serie de capitole biografice fascinante. Muzica este o artă în continuă evoluție și nu au existat genii, oricât de mari, care să nu fi fost influențați de predecesorii lor. Marii compozitori sunt prezentați aici ca ființe umane în carne și oase, cu totul conectate la lumea reală.

Toate figurile importante – Bach, Handel, Mozart, Beethoven, Chopin, Verdi, Wagner, Mahler și mulți alții – sunt incluse, iar viețile lor sunt prezentate într-o țesătură bogată în detalii și anecdote. Pentru această nouă ediție, Schonberg a extins acoperirea cărții cu descrieri informative și inteligente ale compozitorilor de dată mai recentă, însă nu a schimbat caracterul cărții, care rămâne un motiv de încântare pentru toți iubitorii de muzică.

„Viețile marilor compozitori” se găsește cu reducere pe Elefant sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu