La doar 12 ani, a creat o școală și predă unei clase de 36 de elevi

La doar 12 ani, a creat o școală și predă unei clase de 36 de elevi featured_compressed

În San Juan (Argentina) există o școală ieșită din comun, creată de elevi pentru elevi. Un băiat de doar 12 ani a pus în aplicare un proiect care astăzi este fundamental pentru câteva zeci de copii de vârste diferite.

Leonardo Nicanor Quinteros, în vârstă de 12 ani, a fondat o școală în curtea bunicii sale. „Nico”, așa cum îl strigă familia și prietenii săi, este el însuși elev, dar asta nu l-a împiedicat să-și înființeze propria unitate de învățământ, unde predă lecții copiilor din zonă.

Leonardo Nicanor a creat școala în curtea bunicii sale

Potrivit La Nacion, proiectul a început în curtea casei bunicii lui Nico. Intenția lui a fost de a-i ajuta pe copiii care aveau probleme la școală sau se acomodau mai greu în primele săptămâni.

A creat astfel școala Patria Unitate, unde este „director”. Dimineața, Nico merge la școală de stat și își face datoria de elev. Seara, el devine profesor și le predă celor 36 de elevi care participă zilnic la cursurile sale.

În prezent, Nico are câteva zeci de elevi din ciclul primar și o grupă de copii de grădiniță. Deși proiectul a început la ințiativa lui Nico, realizarea sa a fost posibilă datorită susținerii familiei și a vecinilor lor din cartierul Las Piedritas.

Școala are o tablă de scris, o bibliotecă, manuale și chiar o trusă de prim ajutor. De asemenea, beneficiază de un clopoțel folosit la anunțarea pauzelor.

Intenția lui Nico este ca școala să funcționeze la fel ca oricare alta. Elevul-profesor are propriul său birou și în fiecare zi, înainte înainte de începerea orelor, copiii ascultă imnul Argentinei la un aparat donat de susținătorii acestui proiect educațional inedit.

Leonardo Nicanor oferă cursuri copiilor din cartierul Las Piedritas

Unii dintre colegi îl ajută pe Nico să țină lecții de discipline diferite, de la matematică la limba spaniolă și, deși majoritatea elevilor sunt mai mici decât „directorul”, la școală au început să vină chiar și adulți.

Într-un interviu acordat unui post local de televiziune, Nico a spus că trebuie să meargă pe bicicletă timp de 40 de minute în fiecare zi pentru a ajunge la școala sa, indiferent dacă afară plouă sau este frig, dar nu se lasă intimidat de vremea rea.


În continuare, vezi care sunt cele mai periculoase drumuri spre școală, apoi descoperă cum arată uniformele școlare obligatorii în 15 țări diferite.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Un comentariu la „La doar 12 ani, a creat o școală și predă unei clase de 36 de elevi”

Lasă un comentariu