O elevă din Filipine a câștigat trei curse alergând cu „încălțări” din leucoplast

Rhea Ballos, o copilă în vârstă de 11 ani din Filipine, a demonstrat că performanța poate fi atinsă indiferent ce obstacole îți stau în cale.

Rhea, care este elevă la o școală primară din Balasan, a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a câștigat trei medalii de aur la un concurs de atletism, în ciuda faptului că nu a avut încălțăminte.

Rhea 01
Foto: nextshark.com

Tânăra atletă a reușit să câștige cursele de 400 de metri, 800 de metri și 1.500 de metri la categoria fete, purtând niște bandaje din leucoplast pe post de încălțăminte.

A devenit cunoscută în întreaga lume

Practic, Rhea a alergat desculță, leucoplastul subțire oferind o protecție minimă, însă le-a învins pe celelalte fete, care purtau încălțăminte de alergare.

Fotografii cu încălțările improvizate ale fetei, pe care cineva scrisese „Nike” și desenase logo-ul firmei, au devenit virale imediat, aducându-i aprecierea lumii întregi.

Jeff Cariaso, fost jucător de baseball și antrenor al echipei Alaska Aces din SUA, a fost atât de impresionat de performanța fetei, încât a cerut să fie pus în legătură cu ea și cu antrenorii ei.

Rhea 02
Foto: gmanews.tv

Cariaso a felicitat-o pe Rhea și a facilitat o discuție între antrenorii ei și compania Nike, pentru ca întreaga echipă să primească încălțări corespunzătoare.

Rhea Ballos nu este prima atletă care a câștigat competiții de atletism în ciuda faptului că purta încălțări necorespunzătoare. În 2017, Maria Lorena Ramirez, o tânără din Mexic, a câștigat un mega-maraton de 50 de kilometri îmbrăcată în fustă și purtând sandale de cauciuc.


La fel ca Rhea, în lume sunt sute de mii de copii care înfruntă lipsurile și fac eforturi supraomenești pentru a-și îndeplini visurile. Spre exemplu, 15 copii dintr-un sat din China escaladează zilnic un versant de 800 de metri pentru a ajunge la școală.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu