Vânătorul care a murit strivit de elefantul african pe care-l vâna

Vânătoarea ca formă de distracție este un subiect care suscită multe dezbateri. Lipsite de apărare, multe specii au dispărut deja din cauza vânării excesive, iar altele, precum elefantul african, sunt amenințate cu dispariția.

Uneori, însă, aceste animale hăituite reușesc să se răzbune pe cei care le vânează. Un astfel de caz s-a petrecut în Zimbabwe.

O afacere profitabilă

elefantul african 02
Theunis Botha (în centru), după o partidă de vânătoare alături de un client

Theunis Botha era cunoscut pentru faptul că vâna leoparzi folosind câini de vânătoare. Bărbatul organiza pentru clienții săi bogați partide de vânătoare pe continentul african.

Potrivit site-ului web al lui Botha, denumit Game Hounds Safari, el le oferea clienților „o experiență unică de safari în Africa”. Afacerea, „născută din dragoste pentru Africa și frumusețea ei”, după cum declara Botha, a fost înființată deoarece bărbatul avea nevoie de bani pentru a-și finanța studiile de psihologie și antropologie.

În timp, afacerea a crescut, iar partidele de vânătoare s-au extins în Zimbabwe, Botswana, Mozambic și Namibia. Pe site-ul Game Hounds Safari sunt postate numeroase poze cu crocodili morți, elefanți prăbușiți printre copaci și bărbați în vârstă ținând în brațe cadavre de leoparzi.

Elefantul african a murit odată cu cel care îl vâna

elefantul african 01

Anul trecut, Botha se afla alături de alți vânători în apropierea localității Gwai. Grupul deținea un permis de vânătoare valabil zece zile.

În timp ce se aventurau în sălbăticie, vânătorii au dat peste un grup de elefanți aflați în perioada de împerechere. Botha nu era expert în vânarea elefanților. Specialitatea sa erau leii și leoparzii, pe care îi vâna folosind câini și arme de foc sau săgeți.

Speriate, animalele au atacat, iar vânătorii au deschis focul. Unul dintre elefanți, care i-a atacat dintr-o parte, nu a putut fi oprit la timp.

elefantul african 03

Elefantul african l-a ridicat pe Botha de la pământ cu trompa, iar unul dintre ceilalți vânători a tras în animal. Rănit, elefantul s-a prăbușit peste Botha, strivindu-l. Atât bărbatul, cât și animalul au murit.

Nu toți au regretat că elefantul african l-a ucis pe Botha. Prietenii lui Botha i-au confirmat moartea pe pagina de Facebook a Game Hounds Safari, însă au înlăturat postarea după ce au primit multe comentarii negative.


În continuare, citește despre tigrul bengalez care a mâncat 436 de oameni, până când un colonel a decis să-l vâneze, apoi descoperă povestea lui Timothy Treadwell, omul care și-a dedicat viața urșilor, până când l-au mâncat…

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu