E senzațional cum au schimbat artiștii aceste 10 orașe! Unul dintre ele se află în România

Dacă te uiți în jur, vei vedea că lumea e plină de spații goale și triste, unele chiar lăsate în paragină timp de zeci de ani. În orice oraș te-ai afla, privirea ta se lovește în fiecare zi de ziduri gri și de peisaje anoste.

Din fericire, există artiști care și-au făcut un scop din a transforma orașele în care trăiesc, din a le aduce la viață prin culoare și formă. Fotografiile de mai jos, adunate de Bored Panda, ne arată cum ar putea arăta orașele noastre dacă am îndrăzni să ne folosim imaginația și dacă n-am ezita să le dăm mai multă culoare.

Chiar și griul București este inclus în listă, cu deja celebra stradă Xenofon.

1. Atena, Grecia

atena

2. Montpellier, Franța

montpellier

3. Poznan, Polonia

poznan

4. Le Puy en Velay, Franța

le-puy-en-velay

5. Berlin, Germania

berlin

6. Brives Charensac, Franța

brives-charensac

7. Glasgow, Scoția

glasgow

8. Palmitas, Mexic

palmitas

9. Budapesta, Ungaria

budapesta

10. București, România

bucuresti


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
  • Imaginile prezentate fac dovada ca frumosul poate inlocui uratul.
    In Romania sunt milioane de locuri (fatade) anoste, banale, urate chiar, care ar putea fi schimbate in opere de arta (nu exagerez) asa cum sunt cele de mai sus.
    Articol bun.
    Sugerez ca primariile oraselor din Romania sa finanteze artisti romani care sa realizeze astfel de lucrari. Sa aloce fonduri, asa cum au in bugete bani pentru panselute, cosuri de gunoi, banci, iarba, copaci, etc. pentru lucrari de arta stradala. Sunt o multime de tineri care, pe furis, “mazgalesc” in graba pereti goi si care ar putea fi atrasi de o lucrare de arta. Doar vopsele sa li se dea!
    Cred ca Incredibilia se poate implica in acest demers, alaturi de cetatenii urbei.

  • >