E mai bine împreună: 14 specii de animale care colaborează în sălbăticie

Videoclipul bonus inclus la finalul articolului, în care un coiot și un bursuc se joacă și par să se împrietenească, a făcut recent furori pe internet, oamenii fiind încântați să vadă prietenia adorabilă legată de cele două animale.

Ei bine, se știa de mult că bursucii și coioții sunt aliați, ajutându-se reciproc să vâneze rozătoare, în special. Dar cele două mamifere nu sunt nici pe departe singura echipă din regnul animal. Iată alte șapte perechi de animale care colaborează foarte bine în sălbăticie.

1. Bivolii de apă și egretele

Foto: Pinterest

Egretele și bivolii de apă au o relație ce durează de multă vreme. Egretele stau pe bivolii de apă, locuri perfecte pentru a prinde insecte – o importantă sursă de hrană a păsărilor.

Bivolii trag și ei foloase, întrucât egretele le culeg de pe spinare insectele dăunătoare și îi avertizează când se apropie prădătorii.

2. Struții și zebrele

Foto: Pinterest

Ambele specii pot fi victime ale prădătorilor, așa că este destul de firesc să se grupeze pentru protecție. Niciunul dintre cei doi nu este deosebit de atent, dar au combinația perfectă de abilități pentru a-și purta de grijă unul celuilalt.

Zebrele au o vedere excelentă, dar au un simț al mirosului destul de subdezvoltat. Situația stă invers la struți – au un excelent simț al mirosului, dar au o vedere relativ slabă.

Bizuindu-se unul pe celălalt, zebrele și struții sunt complet echipați pentru a simți pericolul.

3. Crocodilii și fluierarii egipteni

Foto: Pinterest

Fluierarul egiptean este o pasăre mică, dar deosebit de curajoasă. Se hrănește cu bucățile rămase între dinții crocodililor!

Motivul pentru care crocodilul lasă pasărea să se ospăteze între fălcile sale este că, de fiecare dată când micuța zburătoare face asta, efectuează un control stomatologic gratuit, menținându-i astfel dinții sănătoși.

4. Crevetele-pistol și guvidul

Foto: Pinterest

În ciuda faptului că el însuși este un prădător, crevetele-pistol este, de asemenea, pradă ușoară pentru locuitorii mai mari ai oceanului, din cauza vederii sale slabe.

Creveții-pistol și guvizii au format un parteneriat în care guvidul acționează ca „ochi” – coada sa rămâne în contact cu antenele crevetelui în timp ce înoată.

În acest fel peștele poate avertiza crevetele atunci când se apropie vreun pericol. În schimb, creveții-pistol le permit prietenilor lor acces liber la vizuină, unde se ascund împreună pe timpul nopții.

5. Tarantulele și broaștele

Foto: Pinterest

Tarantulele și broaștele au un fel de acord de colegi de cameră – au tendința de a trăi în aceleași gropi. Broasca primește protecție, deoarece niciun alt prădător nu îndrăznește să se apropie de păianjenul terifiant.

Bun, dar ce beneficii are tarantula? Ei bine, broasca ​​se hrănește cu furnici și alte insecte care altfel s-ar putea hrăni  cu ouăle tarantulei.

6. Bursucul și pasărea de miere

Foto: Pinterest

Ambele specii au aceeași slăbiciune: mierea de albine. Problema este că bursucilor le este greu să găsească stupi, în timp ce păsările de miere știu unde sunt cuburile albinelor, dar nu le pot penetra.

În concluzie… ai ghicit! Păsările ghidează bursucii spre sursele de miere, iar bursucii iau cu asalt stupii – de dragul echipei, bineînțeles.

7. Daniel Greene și șarpele său antiepileptic

Foto: Pinterest

Câinii însoțitori, în scop terapeutic, sunt deja la ordinea zilei, dar ce ai spune de un șarpe însoțitor? Americanul Daniel Greene, care suferă crize epileptice puternice și frecvente (grand mal – câteva crize pe zi), are o relație specială cu un șarpe boa lung de 1.5 metri, botezat Bedrock.

Greene își purta adeseori șarpele de companie pe după gât și, la un moment dat, a observat că Bedrock simțea când urma să facă o criză, strângându-i ușor gâtul chiar înainte să se întâmple.

De atunci, nu mai pleacă de acasă fără Bedrock. Avertismentele șarpelui îi permit lui Daniel s-și ia medicamentele necesare și să găsească un loc sigur în care să se retragă pe timpul crizei.

Dezavantajul este că, uneori, i se cere să plece din anumite magazine sau alte locuri publice, deoarece oamenilor le este frică de șarpele Bedrock, lucru pe care Daniel spune că îl înțelege.

Bonus video: Un coiot și un bursuc se împrietenesc


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>