Drogul care ar trata o tulburare psihiatrică. Ce tratament neobișnuit au propus experții

Un grup de experți a sugerat că MDMA, cunoscută și sub numele de ecstasy, ar putea fi un tratament eficient pentru PTSD, o tulburare psihiatrică care afectează aproximativ 5% din populația americană. Drogul ar urma să fie folosit alături de ședințe de terapie psihologică.

Cu toate acestea, atunci când grupul de experți de la FDA a analizat propunerea, aceștia au avut rezerve cu privire la integritatea studiilor clinice efectuate până în prezent. Tratamentul ar putea revoluționa acest domeniu dacă va fi aprobat.

MDMA a prezentat rezultate promițătoare în cadrul studiilor clinice, unde participanții care au primit medicamentul au raportat îmbunătățiri rapide și de durată ale simptomelor PTSD.

Cu toate acestea, au existat preocupări legate de faptul că pacienții au putut ghici dacă au primit medicamentul sau un placebo, ceea ce ar fi putut influența rezultatele. În plus, FDA a ridicat probleme legate de potențialele efecte secundare, în special în ceea ce privește riscurile cardiace asociate cu tratamentul.

În ciuda beneficiilor potențiale ale utilizării MDMA pentru tratarea PTSD, grupul de experți al FDA nu a recomandat autorizarea tratamentului. Decizia s-a bazat pe necesitatea unei evaluări mai cuprinzătoare a datelor și a riscurilor potențiale implicate.

Susținătorii tratamentului au argumentat că MDMA ar putea crea un sentiment de siguranță și conexiune pentru pacienții care urmează terapia, facilitând procesul de vindecare.

În cazul în care va fi aprobată, MDMA va trebui să treacă printr-o schimbare semnificativă a reglementărilor, deoarece în prezent este ilegală pentru uz medical în Statele Unite.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu