Doi indieni își dau în judecată fiul pentru că nu le-a făcut un nepot

Doi indieni și-au dat în judecată fiul, cerându-i fie să conceapă cu soția lui un copil în termen de un an, fie despăgubiri de 650.000 de dolari.

Pensionarii Sanjeev și Sadhana Prasad, din statul indian Uttarakhand, au intentat un proces extrem de neobișnuit împotriva propriului lor fiu, pe motiv de „hărțuire psihică”.

Ei susțin că au investit sume considerabile în educația și formarea lui profesională de-a lungul anilor, l-au ajutat financiar atunci când nu și-a găsit un loc de muncă și i-au plătit și nunta, în 2016.

Foto: StockSnap.com
Foto: StockSnap.com

În schimb, așteptau de la el la un „nepot cu care să se joace” odată ieșiți la pensie. Cum fiul lor nu le-a îndeplinit așteptările, cei doi indieni iau acum măsuri legale împotriva lui.

„Fiul meu este căsătorit de șase ani, dar el și soția lui încă nu plănuiesc să aibă un copil. Cel puțin dacă vom avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră ar deveni suportabilă”, a declarat Sanjeev Prasad pentru The National.

Pensionarul Sanjeev Prasad, în vârstă de 62 de ani, susține că a epuizat economiile de-o viață ale familiei sale pentru fiul său de-a lungul anilor, inclusiv pentru un curs de formare ca pilot în Statele Unite, în valoare de 65.000 de dolari, pentru nunta fastuoasă din 2016 și luna de miere ulterioară în Thailanda, precum și pentru o mașină de 80.000 de dolari, printre altele.

Tot ce au cerut în schimb de la fiul lor, Sagar, în vârstă de 35 de ani, și de la soția acestuia a fost un nepot, pe care, însă, tinerii nu l-au conceput.

„Am renunțat la visele noastre ca să-l creștem. Am luat chiar și un împrumut de două milioane de rupii (25.800 de dolari) pentru educația lui. Dar, în ciuda tuturor eforturilor noastre, fiul nostru și soția lui ne-au provocat o tortură psihică prin faptul că nu ne-au dat un nepot. De asemenea, societatea ne pune la îndoială, ceea ce ne provoacă și mai multă durere”, au scris cei doi pensionari în cererea de chemare în judecată.

Foto: iStockPhoto.com
Foto: iStockPhoto.com

Potrivit avocatului cuplului, Arvind Kumar Srivastava, părinții cer acum rambursarea pretinselor cheltuieli făcute pentru fiul lor, plus încă 25 de milioane de rupii drept daune-interese.

Cealaltă variantă ar fi ca tânărul Sagar și soția lui, Shubhangi, să conceapă un copil în decurs de un an, caz în care procesul ar fi abandonat.

„Au cerut banii din cauza torturii psihice la care au fost supuși. Este visul oricărui părinte să devină bunic. Părinții lui au așteptat ani de zile să devină bunici, au încercat să-și convingă fiul și pe soția acestuia, dar tinerii nu au dat curs cererii. Acum, soții Prasad au inima frântă că vor muri fără să-și vadă nepotul”, a explicat avocatul celor doi pensionari.

Chiar dacă acesta este unul dintre cele mai neobișnuite procese pe care le-am prezentat vreodată pe Incredibilia.ro, cu siguranță face parte dintr-un club select.

Îți amintești de pensionarul de 69 de ani care se lupta în instanță să fie considerat cu 20 de ani mai tânăr sau de omul care s-a dat pe sine în judecată?

Cu toate acestea, titlul de cel mai bizar proces trebuie să meargă la românul care a pierdut procesul în care le-a cerut judecătorilor să admită că nu este mort.

Ca să știi mai mult, citește „India secretă”

Paul Brunton a fost unul dintre cei mai mari exploratori și cercetători ai tradițiilor spirituale ale Orientului. Urmând o chemare interioară, Brunton petrece luni întregi călătorind prin India, vorbind cu yoghini, fachiri și mistici – unii autentici, alții nu.

Dacă ar conține numai descrierile călătoriei, „India secretă” ar constitui un frumos jurnal de călătorie.  Însă detaliile cu adevărat uimitoare din paginile acestei cărți sunt descrierile experiențelor interioare ale lui Brunton, mai ales cele în compania marelui Ramana Maharshi, care îl ajută să își găsească liniștea interioară care vine odată cu înțelegerea și cunoașterea de sine.

Pentru oricine caută un învățător spiritual, sau chiar și pentru cei care l-au găsit pe cel potrivit, această poveste este realmente emoționantă. Folosirea erudită a limbajului de către Brunton, alături de căutarea lui asiduă, atât interioară, cât și exterioară, fac din această carte o lectură captivantă de la început până la sfârșit.

„India secretă” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu