Doi copii au descoperit 2 kg. de aur în casa bunicii lor în timpul carantinei

În timp ce căutau un cearșaf cu care să acopere coliba pe care o construiau în curtea casei bunicii lor, doi frați în vârstă de zece ani au descoperit două kilograme de aur.

Viața în carantină este plictisitoare. Cei mai mulți părinți au făcut față cu greu sarcinii din ce în ce mai complicate de a le găsi copiilor activități care să nu îi plictisească.

Foto: Getty Images

Dar, pe măsură ce vremea s-a încălzit, unii copii au avut norocul să-și petreacă timpul la țară, în grădinile bunicilor. Pentru doi frați din Franța, tocmai acest fapt a dus la o descoperire de mare valoare, informează BBC.

Părinții lor au decis să plece din Paris imediat după ce guvernul a impus regulile de carantină, mutându-se în casa pe care o aveau în Vendôme, la sud-vest de capitala Franței.

Băieții, amândoi în vârstă de aproximativ zece ani, le-au cerut părinților să-i lase să construiască în curte o colibă folosind crengi și o pânză care să le servească drept acoperiș.

Unul dintre lingourile care urmează să fie scoase la licitație luna viitoare. Foto: Casa de licitați Rouillac

Tatăl le-a spus că pot folosi cearșafurile bunicii lor răposate, care erau ținute într-un dulap din magazie. Când copiii au scos cearșafurile, din ele au căzut două obiecte grele.

„Nu le-au dat atenție și le-au pus înapoi”, a declarat pentru BFMTV Philippe Rouillac, proprietarul unei case de licitații.

Însă băieții i-au spus tatălui lor despre descoperire. La început, bărbatul a crezut că erau suporturi de cuțite care îi aparținuseră mamei sale.

Totuși, a contactat compania lui Rouillac pentru a verifica dacă metalul era cu adevărat aur și, după ce a trimis câteva fotografii, a primit vestea cea bună.

Obiectele erau lingouri de aur cu greutatea de un kilogram fiecare. Ambele lingouri sunt acum listate pe site-ul casei de licitații, cu o valoare estimată la 40.000 de euro.

S-a dovedit că lingourile fuseseră achiziționate de mama bărbatului în 1967. Femeia păstrase inclusiv chitanța, ca dovadă a achiziției.

De atunci, valoarea aurului a crescut constant, mai ales în ultimele două luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Vom aștepta ca prețul aurului să mai crească puțin. Ar putea obține cel puțin 100.000 de euro”, a spus proprietarul casei de licitații.

Însă cei doi frați nu sunt dispuși să renunțe la comoară fără să primească ceva în schimb.

„I-au spus tatălui lor că vor o piscină”, a amintit Rouillac.

Este, cu siguranță, un mod plăcut de a scăpa de plictiseală.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>