Un bărbat riscă 10 ani de închisoare fiindcă a divorțat de soție fără să-i spună și ei

Un bărbat din statul american Texas este căutat de poliție după ce autoritățile au descoperit că a divorțat de soția lui fără ca ea să știe. Paul Nixon, în vârstă de 51 de ani, din Harris, Texas, este acuzat că a falsificat semnătura soției sale, precum și semnătura unui notar public, pentru a-și rezolva un divorț scurt și fără prea multe bătăi de cap.

Nixon a depus actele de divorț false pe 15 februarie – în mod ironic, chiar după Ziua îndrăgostiților. În luna aprilie, un judecător a semnat un sentința care a oficializat divorțul.

Paul Nixon
Paul Nixon. Foto: Secția 4 de poliție a comitatului Harris

Potrivit presei americane, fosta soție a lui Nixon a aflat că bărbatul divorțase de ea abia în luna mai, când i-a cerut socoteală pentru modul în care cheltuie banii.

„A fost foarte surprinsă. A început să găsească dovezi că bărbatul cheltuia bani pe bijuterii, așa că l-a luat la întrebări și el i-a spus că erau, de fapt, divorțați”, a declarat pentru New York Post sergentul Mark Herman, polițist în comitatul Harris.

Sentința de divorț a fost anulată

Pe 14 mai, în stare de șoc, femeia a sunat la poliție ca să relateze că soțul ei divorțase de ea fără ca ea să știe. După ce au investigat problema, oamenii legii au descoperit că Paul Nixon falsificase documente oficiale pentru a demara și finaliza procedurile de divorț fără știința fostei lui soții.

„Întâlnim rareori așa ceva. În acest caz, domnul în cauză a decis să divorțeze. Singura problemă este că nu a anunțat-o și pe soția lui. Aici, în Texas, asta reprezintă o încălcare a legii”, a mai spus Herman.

Nixon si sotia sa
Nixon și soția sa, înainte de „divorț”. Foto: whatsnew2day.com

În aceeași zi în care au fost alertați de fosta soție a lui Nixon, polițiștii din comitatul Harris au sesizat tribunalul, care a anulat sentința de divorț. Așadar, din punct de vedere legal, Nixon și soția sa sunt încă legați prin căsătorie, cu toate că nu s-au mai văzut de luni întregi.

Paul Nixon este acuzat de fals în acte în formă agravantă și ar putea face zece ani de pușcărie.


 

Se pare că nu este atât de ușor să ieși dintr-o căsnicie: Pentru a scăpa de neveste, englezii le vindeau la târg, ca pe animale. Iar femeile din Franța secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea recurgeau la o metodă la fel de umilitoare: Judecata prin sex în public: procesele impotenței din Franța.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu