5 dispozitive ridicole folosite în trecut pentru frumusețe

Femeile au fost întotdeauna dispuse să îndure suferințe mari și să folosească cele mai ridicole dispozitive pentru a obține aspectul la care visează.

Aspirația spre frumusețe a rămas o constantă de-a lungul mileniilor, dar standardele și metodele de înfrumusețare au diferit de la o epocă la alta.

La fel ca în ziua de astăzi, femeile din trecut foloseau proceduri și aparate bizare pentru a deveni mai atrăgătoare. În acest articol îți prezentăm câteva dintre ele.

1

Aparatul de îndepărtat pistruii

Gheata carbonica pistrui
Foto: Purple Clover

Inventat de fizicianul italian M. Matarasso, bizarul dispozitiv era format din două tije metalice care protejau ochii și un tub pentru respirație, astfel încât clientele să nu inhaleze dioxidul de carbon eliberat în timpul efectuării procedurii.

Această tehnică neobișnuită folosea gheața carbonică pentru a îngheța pistruii unul câte unul. Gheața carbonică este forma solidă a dioxidului de carbon. Este folosită ca agent de răcire și poate arde țesuturile în caz de contact prelungit.

Dar acest lucru nu le-a împiedicat pe femeile din anii ‘30 să plătească bani pentru a scăpa de pistrui cu ajutorul acestei metode.

Specialistul care realiza operațiunea folosea un „stilou” cu gheață carbonică, pe care îl ținea deasupra fiecărui pistrui în parte timp de aproximativ trei secunde.

Rezultatul nu se vedea imediat, deoarece dura aproximativ două săptămâni ca pistruii să „cadă”.

Deși ideea poate părea ridicolă, mai ales că pistruii sunt inofensivi, unele femei aleg chiar și astăzi să îi înghețe cu ajutorul azotului lichid.

2

Casca futuristă pentru un ten impecabil

Casca
Foto: Purple Clover

Despre această cască bizară, inventată în anii ’40, se spunea că îmbunătățește aspectul tenului prin schimbarea presiunii atmosferice și prin creșterea fluxului sanguin la nivelul capului.

Inventatoarea căștii, o femeie pe nume G. M. Ackerman, a creat dispozitivul gândindu-se că îl va promova în rândul celebrităților de la Hollywood.

Casca bizară imita tehnologia din spatele căștilor de scafandru și scădea presiunea atmosferică din jurul capului clientei la nivelurile pe care le experimentează alpiniștii la altitudini mari.

Deși dispozitivul lui Ackerman ar fi trebuit să îmbunătățească circulația sângelui și, drept consecință, aspectul tenului, nu au existat dovezi că acesta chiar dădea rezultate.

3

Masca încălzită

Masca incalzita
Foto: Pinterest

Masca a fost inventată în anii ’40 și era menită să dea tenului o nuanță rozalie, semn de sănătate. Aparatul se conecta la priză și se încălzea, iar femeile care îl foloseau erau convinse că elimină ridurile și pungile de sub ochi.

4

Micrometrul de frumusețe

Inventat la începutul anilor ‘30 de către Max Factor, micrometrul de frumusețe – numit și calibratorul de frumusețe – a fost conceput pentru a indica zonele feței care trebuiau îmbunătățite cu ajutorul machiajului.

Calibratorul de frumusete
Foto: Pinterest

Acest dispozitiv cu aspect de instrument de tortură funcționa prin ajustarea pe capul clientei, cu ajutorul unor șuruburi, a mai multor fâșii metalice.

Astfel, micrometrul îi permitea celui care îl mânuia să măsoare nasul, spațiul dintre ochi și alți parametri faciali, suportând până la 325 de ajustări, potrivit The Vintage News.

Max Factor a creat aparatul pentru specialiștii care îi machiau pe actori, pentru a-i ajuta să determine cu precizie zonele pe care să insiste astfel încât actorii să arate bine din orice unghi.

5

Mantia anti-pistrui

În anii ’30 și ’40, pistruii erau considerați neaspectuoși. Femeile se protejau de soare cât de mult puteau, pentru a-și păstra pielea albă și nepătată.

Mantia
Foto: Pinterest

Populară o scurtă vreme în statul american Florida, cunoscut pentru vremea sa caldă și însorită, mantia anti-pistrui proteja de lumina solară și prevenea apariția pistruilor.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu