5 dispariții neelucidate în Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor, supranumit Triunghiul Diavolului, este cel mai misterios loc de pe planetă. Zona este situată în partea de vest a Oceanului Atlantic și a fost scena multor dispariții inexplicabile.

De-a lungul timpului, numeroase nave și avioane sau fost „înghițite” fără urmă, iar Triunghiul Bermudelor a devenit o zonă de temut pentru toți navigatorii. Vă prezentăm în continuare poveștile fascinante ale câtorva dispariții care au avut loc în Triunghiul Bermudelor.

1. USS Cyclops

Triunghiul Bermudelor USS Cyclops
Foto: navyhistory.org

USS Cyclops este una dintre navele dispărute în mod misterios în Triunghiul Bermudelor. Nava fusese construită pentru marina militară americană cu câțiva ani înaintea Primului Război Mondial.

În martie 1918, USS Cyclops avea misiunea de a transporta minereu de mangan spre orașul american Baltimore. Nava a plecat din Insulele Barbados pe 4 martie 1918.

La scurt timp după aceea, unul dintre membrii echipajului a transmis un mesaj cu privire la starea navei și a personalului. Totul părea să fie în regulă, iar nava nu părea să întâmpine vreo problemă tehnică.

Cu toate acestea, mesajul de pe 4 martie a fost ultimul semnal primit de pe USS Cyclops. Apoi, nava a dispărut fără urmă, împreună cu toți oamenii de la bord.

Când au văzut că nu mai primesc nicio comunicație de la USS Cyclops, autoritățile au început o amplă operațiune de căutare, însă fără succes. USS Cyclops n-a mai apărut niciodată, însă nici rămășițele ei n-au fost găsite pe fundul oceanului.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

2. Zborul 19 peste Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor - Zborul 19
Foto: history.com

Pe 5 decembrie 1945, un grup avioane torpiloare Avenger, aparținând armatei americane, a dispărut pentru totdeauna în Triunghiul Bermudelor. Supranumite „Zborul 19”, avioanele fuseseră echipate și verificate corespunzător înainte de a decola de la baza militară din Fort Lauderdale, Florida.

Misiunea avioanelor era una obișnuită, de patrulare, iar condițiile meteo erau foarte bune pentru zbor. Totuși, la scurt timp de la plecarea în patrulare, unul dintre piloți a comunicat bazei că are probleme tehnice, iar busola s-a dereglat.

Apoi, comunicațiile s-au întrerupt și n-au mai putut fi restabilite. Curând, nimeni nu mai știa unde se află escadrila. Operațiunile de căutare n-au dat niciun rezultat, iar cele cinci avioane n-au mai fost reperate niciodată.

3. Dispariția fără urmă a navei Witchcraft

Triunghiul Bermudelor - Witchcraft
Foto: bermuda-attractions.com

Pe 22 decembrie 1967, Witchcraft, o ambarcațiune de agrement a plecat din orașul american Miami, cu doi oameni la bord: căpitanul Dan Burrack și un pasager. După câteva minute de la plecare, ambarcațiunea a lovit un obiect în apropierea unei balize, dar nu a fost avariată grav.

Totuși, căpitanul a decis că este mai bine să se întoarcă din drum și a cerut asistență tehnică. La acel moment, ambarcațiunea se afla la doar un kilometru depărtare de țărm.

O ambarcațiune de asistență a ajuns repede la fața locului, însă nici urmă de Witchcraft. Barca a fost căutată pe o arie de 20 de km², dar nu au fost găsite nici rămășițele ei, nici ale celor doi oameni de la bord.

Dispariția navei este cu atât mai misterioasă, cu cât căpitanul Burrack era un navigator experimentat și foarte prudent, iar mesajul pe care l-a transmis înainte de a dispărea era unul calm, semn că nava nu avea probleme mari.

4. Star Tiger

Triunghiul Bermudelor - Star Tiger
Foto: ufointernationalproject.com

Pe 30 ianuarie 1948, avionul de pasageri Star Tiger , cu 25 de oameni la bord, a dispărut fără urmă în Triunghiul Bermudelor. Aeronava aparținea companiei British South American Airways și făcea o cursă între Santa Maria (Insulele Azore) și Insulele Bermude.

Chiar înainte ca aeronava să ajungă la destinație, controlorul de trafic a primi coordonatele ei de la pilot. Apoi, comunicațiile s-au pierdut și s-a instalat o liniște prevestitoare de rău.

Controlorul de trafic a mai încercat de câteva ori să contacteze pilotul, dar n-a reușit. 26 de avioane au fost trimise în căutarea aeronavei, iar operațiunile au durat cinci zile.

În ciuda eforturilor, supraomenești, Star Tiger n-a fost găsit și nimeni nu știe ce s-a întâmplat în timpul zborului.

5. Straniul caz al goeletei Carroll A. Deering

Triunghiul Bermudelor - Carroll A Deering
Foto: historicmysteries.com

Pe 9 septembrie 1920, goeleta Carroll A. Deering a pornit din portul Norfolk, Virginia, cu destinația Rio de Janeiro, cu o încărcătură de cărbune. După ce a ajuns la destinație și a livrat încărcătura, pe 2 decembrie 1920, nava a pornit spre Norfolk, cu o oprire în Barbados pentru aprovizionare.

După ce a plecat din Barbados, Carroll A. Deering a dispărut, fără ca cineva să mai știe ceva de ea. Abia pe 31 ianuarie 1921, nava a fost văzută în apropierea coastei statului american North Carolina.

Din cauza vremii nefavorabile, ambarcațiunile de salvare n-au reușit să se apropie de ea decât pe 4 februarie. Când au urcat pe navă, salvatorii au observat cu stupoare că jurnalul și echipamentul de navigație, dar și întregul echipaj dispăruseră.

Mai mult, nici obiectele personale ale marinarilor și nici cele două bărci de salvare nu se mai aflau pe navă. Investigațiile ulterioare n-au elucidat misterul și nici până în ziua de astăzi nu se știe ce s-a întâmplat cu echipajul.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Un comentariu la „5 dispariții neelucidate în Triunghiul Bermudelor”

Lasă un comentariu