Descoperire incredibilă: Metale găsite în Oceanul Pacific sunt obiecte „extraterestre”

Metalele găsite în Oceanul Pacific se confirmă ca fiind obiecte extraterestre Un studiu recent realizat de fizicianul Avi Loeb de la Universitatea Harvard a dezvăluit că o parte semnificativă a metalelor găsite în Oceanul Pacific provin de fapt din afara sistemului nostru solar.

Această descoperire contestă argumentul adus de critici, conform căruia aceste metale sunt pur și simplu cenușă de cărbune. Loeb și echipa sa au analizat 850 de fragmente colectate din Oceanul Pacific și au descoperit că aproximativ 10% dintre acestea conțineau elemente unice care nu au fost observate în sistemul nostru solar.

Aceste elemente au fost identificate ca fiind beriliu, lantan și uraniu, care sunt prezente în mod natural pe Pământ, dar au fost aranjate în modele care nu se potrivesc cu aliajele de pe planeta noastră.

Fragmentele au fost clasificate în diferite compoziții, inclusiv sfere bogate în silicați (tip S), sfere bogate în fier (tip I), sfere sticloase (G) și un grup separat etichetat ca „diferențiat”, care prezentau niveluri mai ridicate de siliciu, magneziu și aluminiu, sugerând că ar putea proveni de pe o planetă diferențiată.

Acest studiu se bazează pe cercetările anterioare ale lui Loeb, care a sugerat că este posibil ca mai multe obiecte interstelare să fi trecut pe lângă Pământ în urma descoperirii lui Oumuamua în 2017. În 2019, Loeb și echipa sa au confirmat că meteoritul IM1, o minge de foc de mare viteză, a avut, de asemenea, origini interstelare, susținând și mai mult ipoteza sa.

Fragmentele au fost analizate de trei laboratoare diferite, printre care Universitatea din California, Berkeley, Bruker Corporation și Universitatea Harvard.

Prin analiza lor cuprinzătoare, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste metale din Oceanul Pacific sunt într-adevăr de origine extraterestră și nu cenușă de cărbune, contrar a ceea ce au susținut unii critici.

Această cercetare contribuie la înțelegerea noastră privind obiectele interstelare și subliniază importanța investigării în continuare a compoziției și originii acestor fragmente misterioase.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu