Un dentist din Brazilia le redă zâmbetul oamenilor sărmani

Un medic stomatolog din Brazilia călătorește prin întreaga țară, reparând dinții oamenilor săraci, care nu își permit să plătească o intervenție stomatologică.

Totul a început în 2016, când medicul Felipe Rossi a făcut voluntariat în Africa alături de organizația non-guvernamentală Mission Africa.

Felipe Rossi 01
Felipe Rossi în timpul misiunii din Africa. Foto: mymodernmet.com

La întoarcerea în Brazilia, stomatologul și-a dat seama că ar putea face același lucru în țara sa natală. Așa s-a născut Port1sorriso, o organizație non-guvernamentală care le asigură servicii stomatologice oamenilor din comunitățile defavorizate.

La început, în organizație au fost implicați doar Rossi și doi prieteni de-ai săi. Cei trei au călătorit în peste zece state din Brazilia și în două țări africane, pentru a-i trata pe oamenii fără posibilități materiale.

Le redă încrederea în sine

„M-am întors din Africa impresionat de problemele cu care se confruntă oamenii de acolo și am decis să-mi folosesc cunoștințele medicale pentru a-i ajuta pe cei din țara mea”, a relatat Rossi.

Potrivit acestuia, peste 20 de milioane de brazilieni (aproximativ 10% din populația totală a țării) nu au fost niciodată la dentist.

Pacienta 01
Foto: courrier-picard.fr

Acum, campania pornită de Rossi a luat amploare. Organizația non-guvernamentală are peste 20 de angajați și aproximativ 4.000 de voluntari, care merg cu Rossi în comunitățile defavorizate, pentru a le da o mână de ajutor celor nevoiași.

Organizația a publicat mai multe fotografii cu oamenii înainte și după intervențiile stomatologic.

Rezultatele sunt evidente: fețele oamenilor sunt schimbate, iar odată cu noua dantură ei și-au recăpătat încrederea în sine.

Pacient 01
Foto: metro.co.uk
Pacienta 02
Foto: europa2.sk


Ți-a plăcut acest articol? Citește povestea impresionantă a lui James Harrison, omul care a donat 551 litri de sânge în 60 de ani, salvând 2.4 milioane de copii. Apoi, află mai multe despre donatorul misterios care împarte sute de mii de euro într-un oraș din Germania.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu