DentalSlim, dispozitivul de slăbit care te împiedică să deschizi gura

Persoanele supraponderale care se străduiesc de mult să slăbească, dar nu obțin rezultatele dorite ar putea scăpa de kilogramele în plus cu ajutorul unui dispozitiv controversat, care se montează pe măsele și le permite purtătorilor să deschidă gura doar câțiva milimetri.

Dezvoltat de o echipă de cercetători neo-zeelandezi și britanici, aparatul împiedică purtătorii să mestece, dar nu îngreunează respirația.

Funcționează pe bază de magneți

DentalSlim Diet Control
Aparatul constă în două șuruburi cu magnet. Foto: Universitatea din Otago

DentalSlim Diet Control poate fi montat de un stomatolog și este format din două șuruburi cu magneți. Când sunt activate, șuruburile împiedică deschiderea gurii, iar pacientul nu poate mesteca și este obligat să aibă o dietă exclusiv lichidă.

Creatorii DentalSlim Diet Control consideră că invenția lor poate contribui la combaterea fenomenului obezității, o problemă majoră la nivel global.

„Principalul obstacol cu care se confruntă oamenii care vor să slăbească este disciplina. Acest dispozitiv îi ajută să capete noi obiceiuri și aibă o dietă hipocalorică o anumită perioadă de timp”, a declarat profesorul Paul Brunton, de la Universitatea din Otago.

Potrivit acestuia, DentalSlim Diet Control este o alternativă noninvazivă, reversibilă și ieftină la procedurile chirurgicale, precum bypass-ul gastric, care implică modificări permanente ale sistemului digestiv și care pot avea consecințe neprevăzute.

216. capastrul barfitoarei_compressed
Grafică: Incredibilia

Cu toate că este lăudat de inventatorii săi, dispozitivul a primit numeroase critici în mediul online imediat ce a fost prezentat publicului larg. Mulți l-au descris ca fiind un instrument barbar și l-au comparat cu căpăstrul bârfitoarei, un dispozitiv folosit în trecut pentru umilirea femeilor care „vorbeau prea mult”.

DentalSlim Diet Control este recomandat în cazurile urgente

La rândul său, Brunton este de acord că această soluție nu este recomandată oricui și nu poate fi aplicată pe termen lung.

Inventatorii DentalSlim Diet Control au conceput dispozitivul ca o măsură de urgență. De exemplu, pacienții care au nevoie de o intervenție chirurgicală care să le salveze viața, dar au o greutate prea mare ca să fie supuși operației, ar putea să poarte dispozitivul până când ajung la o greutate mai sigură.

Abonează-te la canalul Incredibilia:

Apoi, dispozitivul de blocare magnetică poate fi dezactivat, iar pacienții pot urma o cură mai puțin restrictivă.

„Avantajul este că, la două-trei săptămâni de la montare, magneții pot fi dezactivați, iar pacienții pot începe o cură de slăbire normală”, a spus Brunton.

Acest lucru ar permite o abordare etapizată a procesului de slăbire, permițând realizarea obiectivelor de pierdere în greutate pe termen lung.

Ideea nu este tocmai nouă

Practica de blocare a mandibulei datează din anii ‘80, dar dispozitivele de la acea vreme le provocau pacienților vărsături, iar după 9-12 luni de purtare aceștia începeau să dezvolte afecțiuni gingivale. În unele cazuri, pacienții au dezvoltat afecțiuni psihice grave.

DentalSlim Diet Control este un dispozitiv mai modern, iar pacienții primesc un instrument special care deblochează magneții în caz de urgență.

Brunton susține că tehnica dă rezultate.

„Pentru acei oameni care au cu adevărat probleme – și, să recunoaștem, sunt milioane de oameni din întreaga lume -, dispozitivul este o modalitate de a-i readuce la obiceiurile alimentare normale și de a accelera procesul de slăbire. Ar putea ajuta de fapt o mulțime de oameni”, a spus acesta.

Afirmațiile sale sunt susținute de rezultatele unui studiu experimental ai cărui subiecți au slăbit, în medie, 6.36 kg în două săptămâni și au fost motivați să continue să slăbească.

Ca să știi mai mult, citește „Enciclopedia invențiilor”

Cartea conține o cronologie detaliată, îmbogățită cu ilustrații uimitoare, care spune povestea invențiilor și a descoperirilor făcute de-a lungul istoriei, de la cele mai primitive unelte de piatră până la cele mai recente sonde spațiale. Enciclopedia oferă amănunte despre cele mai importante evenimente științifice, cum ar fi Revoluția Industrială sau prima aselenizare, dar și despre extraordinara viaţă a oamenilor de știință ale căror idei au construit lumea așa cum o știm astăzi.

„Enciclopedia invențiilor” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu