Denkiburo – Băile electrice publice din Japonia

Multe băi publice din Japonia au căzi speciale cu electrozi de metal, destinate celor care doresc să le treacă prin corp electricitatea. Acestea se numesc denkiburo sau „băi electrice” și pot fi găsite pe tot cuprinsul Japoniei.

Poți experimenta la prima mână cele învățate în școală despre combinația mortală dintre apă și electricitate. Te și întrebi, n-ar putea și ei să bea o cafea, ca noi toți?!

Baie electrică franțuzească, sfârșitul secolului XIX

Cel care face baie stă într-o cadă mică, între două plite cu polaritate electrică opusă, iar prin corp îi trece un curent electric de intensitate redusă.

Electricitatea provoacă un mic șoc și cauzează contracția mușchilor și apariția senzației de furnicături. Unii găsesc că asta este foarte relaxant. Alții, în schimb, spun că este dureros.

Se pare că băile electrice ajută la combaterea reumatismului și a spondilozei. Însă există și un zvon, mai ales în rândul generației tinere, conform căruia denkiburo reduce numărul de spermatozoizi.

Este dificil de găsit originea acestor denkiburo. Însă este sigur că ele existau deja în 1928. Atunci, a fost publicată o poveste intitulată Denkiburo no Kaishi Jiken („Cazul morții suspecte din baia cu curent electric”).

Electroterapia și durerile

Electroterapia exista încă din secolul XVIII. Ea a fost folosită pentru prima oară într-un spital londonez în scopuri terapeutice necunoscute. În timpul anilor ’40, Departamentul de Război al SUA a supus soldații răniți la electroterapie.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Rolul acesteia era de a întârzia și preveni atrofierea, precum și de a recupera masa și forța musculară. Electroterapia a fost folosită cu rezultate bune în tratarea cancerului.

O baie electrică japoneză

În 1985, jurnalul Cancer Research a publicat un studiu remarcabil. În cadrul acestuia, cercetătorii declarau că avusese loc o reducere a mărimi tumorilor în 98% dintre testele efectuate asupra animalelor.

Animalele fuseseră tratate cu electroterapie pentru numai cinci ore de-a lungul a cinci zile. Deși eficiența nu i-a fost dovedită irefutabil, electroterapia este adesea folosită ca tratament alternativ pentru dureri de spate, dureri musculare, dureri de cap și migrene, artrită, disfuncții ale sistemului nervos și o întreagă gamă de alte boli.

Potrivit portalului de sănătate WebMD, curentul electric poate face ca oamenii să simtă mai puțină durere. Aceasta deoarece „electricitatea stimulează nervii dintr-o zonă afectată și trimite semnale care blochează sau perturbă semnalele normale ale durerii către creier”.

O baie galvanică modernă, care se poate folosi acasă

Potrivit altei teorii, stimularea electrică a nervilor ajută corpul să producă analgezice naturale numite endorfine, care pot bloca perceperea durerii. Ca întotdeauna, este recomandabil să-ți consulți medicul înainte de a încerca terapii noi.

Mai ales terapii care implică electricitate. Și nu te apropia de denkiburo, dacă ai un pacemaker instalat sau suferi de vreo boală cardiacă.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu