Zafar, delfinul frustrat sexual care a închis o plajă din Franța

Un delfin frustrat sexual a închis o plajă din vestul Franței. Delfinul de trei metri, pe care localnicii l-au poreclit Zafar, a început prin a fi o atracție turistică a Golfului Brest.

Însă, la un moment dat, animalul a început să manifeste un comportament nepotrivit față de oameni. Delfinul își făcea veacul în apele golfului și îi amuza adeseori pe oamenii din ambarcațiuni, jucându-se în jurul lor.

Uneori, chiar lăsa oamenii să se prindă de el și să înoate împreună.

Distracția se transformă în pericol

Frustrat sexual 02

Însă, la un moment dat, Zafar a început să se comporte nepotrivit. Delfinul a dezvoltat obiceiul de a se freca de oameni și de bărci, un semn că dorea să se împerecheze.

Frustrat sexual, el a început să se comporte nepotrivit față de înotătorii din jurul lui. A ridicat o femeie în aer cu botul și a refuzat să lase un înotător să se întoarcă la mal.

A fost nevoie de intervenția salvamarilor pentru scoaterea omului din apă.

Comportamentul lui Zafar s-a înrăutățit atât de mult, încât primarul unuia dintre orașele din zona golfului, Landevennec, a emis o lege care interzicea înotul și scufundările atunci când prezența lui Zafar era confirmată.

Mai mult, înotătorilor și ambarcațiunilor le-a fost interzis să se apropie de delfinul frustrat sexual la mai puțin de 50 de metri. Deși Zafar nu se comporta foarte agresiv, un specialist de la acvariul din Brest a declarat pentru BBC că delfinul ar putea cauza răniri neintenționate, din cauză că era frustrat sexual.

Un delfin frustrat sexual poate deveni periculos

Frustrat sexual 01

Se știe că delfinii se împerechează din plăcere pe întreaga durată a anului și nu au perioade exacte de împerechere. Însă, uneori, energia erotică este direcționată spre alte specii, inclusiv către oameni.

Într-adevăr, există documentări referitoare la astfel de comportamente din partea delfinilor. În anii ’60, NASA a finanțat un experiment prin care să-i învețe pe delfini să scoată sunete umane și să recunoască instrucțiunile în limba engleză.

Cei mai mulți dintre dresori lucrau ziua și plecau acasă noaptea. Însă Margaret Howe Lovatt s-a decis să meargă mai departe și să locuiască la acvariu cu un delfin pe nume Peter.

Însă în curând Peter a început să manifeste un interes sexual pentru Lovatt, frecându-se de genunchii, picioarele și mâinile ei. Când experimentul a luat sfârșit, Peter a fost dus în altă parte, unde s-a sinucis refuzând în mod conștient să mai iasă la suprafață pentru a respira.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu