VIDEO Decapitarea internă: Omul care a supraviețuit unei traume extreme

Decapitarea internă este un fenomen deosebit de rar și constă în ruperea legăturii dintre craniu și coloana vertebrală. De obicei, decapitarea internă este mortală.

Însă, există câteva cazuri excepționale, în care persoana afectată reușește să supraviețuiască. Un astfel de om este Brock Meister.

Un accident groaznic

Decapitarea interna 01
Brock Meister

În 2012, când avea doar 16 ani, Brock Meister a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală malignă.

În ciuda prognosticului medicilor și în urma unei operații extrem de dificile, a reușit să supraviețuiască și să ducă o viață normală.

Dar, la doar 22 de ani, tragedia avea să-l lovească din nou.

Într-o noapte din mijlocul lunii ianuarie 2018, Brock Meister mergea cu mașina, alături de câțiva prieteni, prin apropierea orașului Plymouth, Indiana.

Mașina pe care o conducea tânărul a derapat pe gheață și s-a răsturnat, aruncându-l pe Meister într-o parte.

Tânărul s-a lovit cu capul de geamul lateral, pe care l-a spart. Apoi, jumătate de corp i-a ieșit în afara vehiculului.

Salvarea

Decapitarea interna
Mașina tânărului, după accident

Prietenul lui Meister, Ryan Topper, se afla în mașina din față. Când nu a mai văzut farurile mașinii prietenului său în oglinda retrovizoare, și-a dat seama că ceva este în neregulă.

Topper a decis să se întoarcă și să vadă ce s-a întâmplat. Și-a găsit prietenul în mașina accidentată, plin de sânge.

„Brock încerca să se ridice și singurele cuvinte pe care le putea rosti erau «gâtul meu» și «ambulanță».

Mi-am dat seama că avea dureri mari și că, dacă pățise ceva la gât, nu avea voie să se ridice sau să se miște. Așa că mi-am pus mâna pe pieptul lui și nu l-am lăsat să se ridice”, a povestit Topper.

Echipa de salvare a ajuns repede la locul accidentului, l-a stabilizat pe Meister și l-a transportat la un spital din apropiere.

La scurt timp după ce a ajuns la spital, lui Meister i s-a făcut o radiografie – și imaginile i-au șocat pe doctori.

Decapitarea internă este fatală

decapitarea_interna__05
Brock Meister, după operație, alături de un prieten

Radiografiile arătau că Meister suferise o dislocare a articulației atlanto-occipitale, cunoscută drept „decapitarea internă”.

Potrivit LiveScience, decapitarea internă apare atunci când legăturile dintre craniu și coloana vertebrală sunt retezate.

Capul rămâne atașat de corp, însă cei mai mulți mor imediat (moartea survine în 70%-99% din cazuri).

„Am verificat de două ori dacă mă uitam la radiografia potrivită.

Decapitarea internă este o traumă foarte rară și sunt și mai rare cazurile în care cei afectați supraviețuiesc”, a spus doctorul Kashif Shaikh, neurochirurg la Beacon Medical Group.

O intervenție perfectă

decapitarea_interna__02
Brock Meister, după operație

Doctorul Shaikh este cel care l-a operat pe Brock Meister. Doctorul a lăudat „intervenția perfectă” a echipei de salvare, care l-a stabilizat pe Meister.

De altfel, acesta a fost motivul pentru care tânărul a ajuns în viață la spital și trăiește și acum.

Doctorul Shaikh și doctorul Neal Patel, partenerul său de la Beacon care l-a asistat în cadrul operației, i-au făcut lui Meister o incizie în gât, expunându-i ceafa și coloana vertebrală.

Apoi, cu ajutorul unei plăci și al unor șuruburi, au fixat coloana craniul de coloana vertebrală. Operația a fost un succes, iar Brock Meister s-a trezit a doua zi.

Drumul spre recuperare

După operația care a rezolvat decapitarea internă, Meister și-a petrecut aproape o lună în spital, pentru recuperare și reabilitare.

A fost externat în februarie 2018 și a purtat o proteză pentru gât în următoarele câteva luni.

Potrivit Beacon Health System, bărbatul încă suferă de dureri la extremitățile inferioare, are dificultăți de coordonare a brațului drept și continuă să facă fizioterapie.

Doctorul Shaikh continuă să spere că Meister va reuși într-o zi să se întoarcă la normalitate.

„Va dura o vreme până când corpul se va vindeca. Vindecarea poate fi un proces lung și frustrant.

Însă pacientul este tânăr, are o atitudine grozavă și arată din ce în ce mai bine de fiecare dată când îl consult. Sunt foarte optimist”, a spus doctorul Shaikh.

Meister a avut mereu o atitudine pozitivă. Are doar 22 de ani și deja a trecut prin mai multe probleme neurologice gravei, însă este recunoscător.

„M-am luptat ca să rămân în viață și în unele zile simt că încă duc această luptă. Dar sunt recunoscător că sunt încă aici, asta este tot ce contează”, a spus Brock.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Un comentariu la „<mark>VIDEO</mark> Decapitarea internă: Omul care a supraviețuit unei traume extreme”

Lasă un comentariu