De ce pisicile se întind atât de des? Ce înseamnă acest comportament?

Dacă ar exista o competiție de stretching la care să participe toate animalele, pisicile ar lua, cu siguranță, medalia de aur. Dacă ai avut vreodată sau ai în prezent o pisică, trebuie să fi observat că aceste animale se întind în permanență, indiferent de oră și de mediul în care trăiesc.

Care ar putea fi motivul din spatele acestui comportament? În acest articol vom analiza factorii care explică de ce pisicile se întind atât de mult.

Motive pentru care pisicile se întind atât de mult

de ce pisicile se intind_compressed
Foto: Pixabay

Există multe motive pentru care prietenii noștri felini se întind în mod constant, ÎNSĂ principalul este legat de faptul că pisicile dorm de mai multe ori pe zi, perioade scurte de timp.

Atunci când aceste animale se trezesc, au nevoie să își miște din nou mușchii (din motive evidente), doar că, după ce stau nemișcate timp de câteva minute, presiunea sângelui din corpul lor scade, ceea ce face ca mușchii să devină rigizi. Exact aici intră în scenă întinderea!

Atunci când pisicile se întind, își îmbunătățesc fluxul sanguin și își pregătesc mușchii pentru a se mișca mai ușor. Pisicile fac mai multe sieste scurte, de unde și numărul mare de întinderi musculare pe parcursul zilei.

Pisicile se întind și ca formă de comunicare

Foto: Shutterstock

Pe lângă problema fluxului de sânge către mușchi, întinderile țin și de modul în care comunică pisicile. Dincolo de mieunat, pisicile apelează adesea la limbajul corpului pentru a transmite ceva.

Ai văzut vreodată o pisică arcuindu-și spatele? Ei bine, asta ar putea indica faptul că îi este frică. O pisică și-a frecat vreodată capul de tine, arcuindu-și trupul? Atunci probabil că își arăta afecțiunea.

Astfel, se poate ca întinderile să arate pur și simplu că se simt bine. Acest lucru se întâmplă în medii fără factori de stres, cu puțin zgomot și temperatură plăcută.

Trebuie remarcat faptul că și alte animale au tendința de a se întinde, deși efectuează acest tip de acțiune de mult mai puține ori decât pisicile. De asemenea, trebuie menționat că întinderile sunt o activitate sănătoasă și pentru corpul uman, pentru o mai mare flexibilitate și o postură corporală îmbunătățită.

În plus, există studii care arată că întinderile de acest tip, mai ales cele de după somn, sunt excelente pentru ameliorarea stresului și chiar și pentru îmbunătățirea memoriei! Așa că nu uita să te întinzi. Corpul tău îți va fi, cu siguranță, foarte recunoscător!

Ca să știi mai mult, citește „Super pisici. Poveștile adevărate ale unor feline extraordinare”

Emily, felina care a supraviețuit unei călătorii pe Atlantic, din America în Franța, închisă într-un container de marfă. Scarlett, mama curajoasă care a intrat de cinci ori într-o clădire în flăcări pentru a-și salva pisoii. Oscar, care prezice când urmează să moară un om, aducându-i consolare în ultimele ore.

Fie că testează limitele celor nouă vieți sau că demonstrează talente neobișnuite, pisicile sunt întotdeauna pline de surprize. În „Super pisici”, pregătește-te să faci cunoștință cu cele mai surprinzătoare mâțe observate vreodată.

Pe lângă cazurile reale pe care le are la bază, cartea include și alte informații și curiozități captivante și frapante despre viața acestor animale aparte, precum: al șaselea simț al pisicii și forța de prezicere a viitorului, mitul pisicilor negre, instinctele materne, mieunatul pisicii, aterizarea in picioare, vindecarea prin terapie cu pisici, inteligența felină vs. inteligența canină, moduri eficiente de a-ți stăpâni pisica și alte subiecte interesante.

„Super pisici. Poveștile adevărate ale unor feline extraordinare” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește noua noastră pagină de Facebook

Ai acces gratuit la serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu